Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο της διαδικασίας παραπομπής του, Ρούντι Τζουλιάνι, ήταν στο Κίεβο σήμερα στο πλαίσιο ενός προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς, ανακοίνωσε Ουκρανός βουλευτής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στο θέμα της εικαζόμενης κατάχρησης χρημάτων του Αμερικανού φορολογούμενου από ουκρανικά κρατικά όργανα.

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι ταξίδεψε αεροπορικώς για το Κίεβο, συναντηθήκαμε αμέσως για το θέμα της συγκρότησης μιας κοινοβουλευτικής ομάδας ‘Φίλοι της Ουκρανίας ΣΤΟΠ στη διαφθορά’, έγραψε ο Αντρέι Ντερκάτς στο Facebook, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες της συνάντησής του με τον δικηγόρο.

«Η συμμετοχή του Τζουλιάνι θα είναι πολύ χρήσιμη για την ομάδα μας. Κυρίως, μπορεί να βοηθήσει στην είσοδο διεθνών εμπειρογνωμόνων, αναλυτών, δημοσιογράφων», πρόσθεσε ο Ντερκάτς.

Βουλευτής σχεδόν αδιαλείπτως από το 1998, ο Αντρέι Ντερκάτς εντάχθηκε σε διάφορες πολιτικές ομάδες ανάλογα με τις ευκαιρίες. Ήταν επί μακρόν συνεργάτης του μεγαλύτερου φιλορωσικού κόμματος αλλά σήμερα είναι ανεξάρτητος βουλευτής.

Όταν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις αυτές από την εφημερίδα New York Times, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης απάντησε: «Όπως κάθε καλός δικηγόρος, συγκεντρώνω αποδείξεις για να υπερασπιστώ τον πελάτη μου από ψευδείς κατηγορίες».

Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς που γυρίζεται από το συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο One America News Network (OAN) με στόχο να αποδομήσει την έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, γράφει η New York Times. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρούντι Τζουλιάνι μετέβη και στη Βουδαπέστη.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι είναι στο επίκεντρο της ουκρανικής υπόθεσης, η οποία προκάλεσε στα τέλη Σεπτεμβρίου την έναρξη από τους Δημοκρατικούς διαδικασίας παραπομπής του προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Δημοκρατικοί έχουν υπόνοιες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πίεση στην Ουκρανία για να διενεργήσει έρευνα για τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να τον αντιμετωπίσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2020.