Όταν φέρνει κανείς στο μυαλό του την εικόνα ενός σκύλου σκέφτεται ένα χαριτωμένο πλάσμα να γαβγίζει, να κουνάει την ουρά του και να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι… Όμως η Nirit Levav τα φαντάστηκε ως κάτι πιο στατικό…

H ισραηλινή καλλιτέχνις δημιούργησε λοιπόν μια σειρά από σκύλους φτιαγμένους κυριολεκτικά από… «ατσάλι, καθώς απαρτίζονται από αντικείμενα που αποτελούσαν κάποτε εξαρτήματα ποδηλάτων, όπως για παράδειγμα, αλυσίδες, πεντάλ και σέλες. Η Nirit συλλέγει τα άχρηστα αυτά για άλλους αντικείμενα από γκαράζ και καταστήματα ποδηλάτων στο Τελ Αβίβ.

Η ιδέα τής ήρθε εντελώς τυχαία όταν παρατήρησε τα παλιά εξαρτήματα που ήταν παρατημένα στο κατάστημα ποδηλάτων που είχε ο γιος της… κι ενώ κανείς θα τα θεωρούσε ως σκουπίδια, εκείνη είχε την έμπνευση να κάνει κάτι ιδιαίτερο που μάλιστα θα της απέφερε μεγάλο κέρδος.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών εγκατέλειψε την καριέρα της ως σχεδιάστρια νυφικών για να αφοσιωθεί στην κατασκευή μεταλλικών γλυπτών. Όσο για την τιμή των σκύλων αυτή κυμαίνεται από 700 έως 7.000 στερλίνες, ανάλογα με το μέγεθος και τη δυσκολία.