Ιδιαίτερο… βάρος είχαν τα «ρούχα» που φόρεσαν τα μοντέλα σε επίδειξη μόδας στο ετήσιο Salon du Chocolat στο Βέλγιο. Μία από τις εμφανίσεις, για παράδειγμα, είχε πέντε κιλά σοκολάτας και τρία κιλά κακάο.

Η επίδειξη μόδας στο Salon du Chocolat, που φιλοξενεί εκδηλώσεις για την βελγική σοκολάτα, «την καλύτερη στον κόσμο», περιλάμβανε πασαρέλα με 13 σύνολα φτιαγμένα από σοκολάτα.

 

Τα λαχταριστά σύνολα φέρουν την υπογραφή του Βέλγου σοκολατοποιού Φρεντερίκ Μπλοντέελ, που ψηφίστηκε ο καλύτερος των Βρυξελλών από τον γαστρονομικό οδηγό Gault Millau, ο οποίος συνεργάστηκε με έναν περουβιανό σχεδιαστή, για να δημιουργήσουν μία τουαλέτα αλά Κλεοπάτρα στολισμένη με κομμάτια σοκολάτας.

Ορισμένοι σχεδιαστές πέρασαν εβδομάδες ράβοντας χιλιάδες κομμάτια σοκολάτας στα σύνολά τους, ενώ μία τουαλέτα του ντουέτου Ζαν-Κριστόφ Ουμπέρ και Τζιοβάνι Μπαζιόλο ήταν σχεδόν ολόκληρη φτιαγμένη από σοκολάτα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Υπάρχει ατσάλι και πολυστυρένιο αλλά όλα είναι καλυμμένα με σοκολάτα και με κακάο. Στο φόρεμα αυτό υπάρχουν 5 κιλά σοκολάτας, πάνω κάτω, και 3 κιλά κακάο» λέει ο Ζαν-Κριστόφ Ουμπέρ.

Όπως εξηγεί ο σοκολατοποιός, η προσθήκη μεγάλης ποσότητας σκόνης κακάο δημιούργησε μία ξηρή σοκολάτα, μειώνοντας τον κίνδυνο να δούμε ένα ρούχο να λιώνει στη πασαρέλα κάτω από τα φώτα των προβολέων.