Σε ποιο ευρωπαϊκό λιμάνι κατασχέθηκαν πάνω από 50 τόνοι κοκαΐνης

Ποσότητα που έσπασε όλα τα ρεκόρ


ΚΟΣΜΟΣ
7:50
13/01/2019
Σε ποιο ευρωπαϊκό λιμάνι κατασχέθηκαν πάνω από 50 τόνοι κοκαΐνης
2
loading

Πάνω από 50 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν το 2018 στο λιμάνι της Αμβέρσας, και είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει καταγραφεί ποτέ στις εγκαταστάσεις του δεύτερου μεγαλύτερου διαμετακομιστικού σταθμού της Ευρώπης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου.

Όσον αφορά τη μαριχουάνα και την ηρωίνη, η αύξηση των κατασχέσεων ήταν επίσης «αξιοσημείωτη», τόνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν τις υπηρεσίες του ο υπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Ανήλθαν αντίστοιχα σε 16,8 τόνους (έναντι 0,6 τ. το 2017) και 4,4 τόνους (έναντι 1,1). Οι 50,1 τόνοι κοκαΐνης που κατασχέθηκαν είναι μια ποσότητα αυξημένη κατά 22% σε σύγκριση με το 2017 (41,2 τ.) με «εμπορική αξία περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναικό

Το λιμάνι της Αμβέρσας θεωρείται εδώ και αρκετό καιρό η κυριότερη πύλη εισόδου της κοκαΐνης που μεταφέρεται από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη και κάθε χρόνο καταρρίπτεται το ένα πίσω από το άλλο το ρεκόρ των κατασχέσεων.

Μέσα «σε πέντε χρόνια, η ποσότητα που κατασχέθηκε υπερεξαπλασιάστηκε», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Το 2014, είχαν κατασχεθεί κάπου 8,1 τόνοι κοκαΐνης.

Οι χώρες προέλευσης των μεγαλύτερων φορτίων της κοκαΐνης που κατασχέθηκαν ήταν «η Κολομβία, η Βραζιλία, ο Ισημερινός, το Σουρινάμ, η Χιλή, το Περού, η Κόστα Ρίκα και ο Παναμάς», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του βελγικού υπουργείου Οικονομικών.

Τα ναρκωτικά διακινούνται πολύ συχνά με εμπορευματοκιβώτια, καμουφλαρισμένα ή κρυμμένα ανάμεσα σε νόμιμα εμπορεύματα, όπως φρούτα. Σε άλλες περιπτώσεις κρύβονται μέσα στη δομή (συνήθως τα τοιχώματα) των εμπορευματοκιβωτίων, ή μεταφέρονται από διακινητές που αποφεύγουν τους ελέγχους, εξηγείται.

Η υπηρεσία των τελωνείων απέδωσε τις κατασχέσεις-ρεκόρ στην καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία, την αύξηση του προσωπικού της και τη βελτίωση των μέσων που έχει στη διάθεσή της.

Υπήρξε αναβάθμιση των «υποδομών μας» που χρησιμοποιούνται για τους ελέγχους, ενώ οι συσκευές στις οποίες βασίζονται οι τελωνειακοί πλέον «είναι πολύ πιο αποδοτικές», εξήγησε ο Κρίστιαν Φάντερβερεν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας τελωνείων, στο γαλλόφωνο δίκτυο RTBF.

Ο δήμαρχος της Αμβέρσας Μπαρτ ντε Βίβερ, πρόεδρος του φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος VA, χαρακτηρίζει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που συνδέεται με τη διακίνηση κοκαΐνης προτεραιότητά του.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Captain Jim

    Δεν θα είναι έκπληξη αν είναι ανακατεμένος ο παράγοντας του Noor 1!

    1. avatar ??

      Ονοματα δεν λεμε...εε βα..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει