Από την ημέρα που γεννήθηκαν οι ζωές τους ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες. Τα δίδυμα αδέρφια Jordan και Rachel που ζουν στο Rotherham, στο Yorkshire της Αγγλίας, είναι εδώ και 13 χρόνια αχώριστα μέχρι που η ζωή τους έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Rachel διαγνώστηκε ότι έπασχε από μία σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που οι γιατροί συνέστησαν άμεση χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκησε 13 ολόκληρες ώρες. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αφαιρέθηκε μεγάλο μέρος του όγκου και οι γονείς άρχισαν να χαμογελούν ξανά.

Λόγω της μακρόχρονης νοσηλείας της, η Rachel χρειάστηκε να αποχωριστεί για αρκετό καιρό τον αγαπημένο της αδερφό, Jordan κάτι που έκανε το αγόρι να στενοχωριέται πολύ. Στις 9 Νοεμβρίου η Rachel υπεβλήθη σε ακόμη μία χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί κι άλλο κομμάτι του όγκου ενώ ακολούθησαν και χημειοθεραπείες.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Jordan κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και στάθηκε στο πλευρό της μητέρας του – που είναι διαζευγμένη- αλλά και της αδερφής του. «Από μικρός ήταν υπερπροστατευτικός. Πάντα την πρόσεχε» λέει η μαμά τους.

Ευτυχώς η Rachel είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση ενώ συνεχίζει και τις χημειοθεραπείες της, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail η αδελφική αγάπη την βοήθησε στην περιπέτεια της υγείας της.