Στο νοσοκομείο με σοβαρή ασθένεια νοσηλεύεται ο πατριάρχης της οικογένειας Τζάκσον, Τζο, σύμφωνα με πηγές της οικογένειας που επικαλείται η ιστοσελίδα TMZ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τζο Τζάκσον πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο. Η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Ζερμέν Τζάκσον, ένα από τα εν ζωή αδέλφια της οικογένειας, έγραψε στο Twitter ότι ο πατέρας του είναι άρρωστος, όμως απέρριψε τις αναφορές που τον θέλουν να βρίσκεται στα τελευταία του. «Η υγεία του πατέρα μου δεν είναι καλή, αλλά το “πεθαίνει” είναι μία σκληρή λέξη από αυτούς που γράφουν τους τίτλους, όχι από μένα. Για όση ζωή του έχει μείνει, η μητέρα μου, τα αδέλφια μου και οι συγγενείς μας θέλουμε να είμαστε μαζί του ανεμπόδιστα», έγραψε.

Ο Τζο Τζάκσον ήταν ο άνθρωπος που στη δεκαετία του 1960 εκπαίδευσε αυστηρά τα μικρά παιδιά του για να γίνουν τραγουδιστές και χορευτές, οδηγώντας στη δημιουργία του επιτυχημένου συγκροτήματος Jackson 5. Από εκεί αναδείχθηκε ο Μάικλ Τζάκσον, που αργότερα έμελλε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του πλανήτη, ενώ καριέρα έκαναν επίσης η Τζάνετ και η Λατόγια Τζάκσον.

Η οικογένεια Τζάκσον έχει στιγματιστεί από εσωτερικές έριδες και δικαστικές διαμάχες, με την Daily Mail να αναφέρει ότι σε κάποια από τα μέλη της οικογένειας έχει απαγορευθεί να επισκεφθούν τον Τζο Τζάκσον στο νοσοκομείο.

Ο Τζο Τζάκσον, πατέρας 11 παιδιών που ζει στο Λας Βέγκας, αντιμετώπισε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και το 2015 είχε υποστεί εγκεφαλικό, όμως συνέχισε να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με φωτογραφίες από τα 60 χρόνια του στη show business.