Η λεγόμενη «δύναμη της φωτογραφίας» αποτυπώνεται πλήρως στις εικόνες που ακολουθούν.

Πρόκειται για ορισμένες από τις πιο συγκλονιστικές λήψεις του τελευταίου αιώνα που αποτελούν απόδειξη της πασίγνωστης φράσης ότι «μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις».

 

Η φωτογραφία του Claude Π. Dettloff, τραβήχτηκε την 1η Οκτωβρίου 1940 και απεικονίζει μια πομπή με στρατιώτες στη Βρετανική Κολομβία που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε ένα τραίνο. Ο πεντάχρονος Whitey Bernard ξεφεύγει από το χέρι της μητέρας του για να φτάσει τον πατέρα του.

Ο ναζί και στρατάρχης των SS, Χάινριχ Χίμλερ, στέκεται απέναντι από τον κρατούμενο πολέμου, Horace Greasley ο οποίος δεν διστάζει να τον κοιτάξει προκλητικά…

Η πιο διάσημη ίσως εικόνα του 20ου αιώνα, απεικονίζει έναν άνδρα στην πλατεία Τιεναμέν να στέκεται μπροστά από τανκ του κινεζικού στρατού, κατά τη διάρκεια σφοδρών διαδηλώσεων, το 1989.

Χαρακτηριστική εικόνα της απόβασης στη Νορμανδία, στις 6 Ιουνίου του 1944.

Σουδανός στρατιώτης σε στάση προσοχής μια μέρα πριν την επίσημη ανακύρηξητης ανεξαρτησίας του Νότιου Σουδάν.

Αποτελεί σύνθεση δύο πορτρέτων τα οποία απεικονίζουν τα ίδια πρόσωπα. Το μόνο που μεταβάλλεται μεταξύ τους είναι… ο χρόνος όπως αυτός αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Shanxi Taiyuan της Κίνας καταγράφει τη στιγμή της προσευχής ενός μοναχού για κάποιον που πέθανε ξαφνικά.

Ένας σκύλος κάθεται στον τάφο του αφεντικού του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε περιοχή κοντά στο Ριο τον Ιανουάριο του 2011.

Ο John F. Kennedy, ο νεότερος αποτίει χαιρετισμό μπροστά στο φέρετρο του πατέρα του μαζί με την τιμητική φρουρά.

Ιάπωνας ξαναβρίσκει το σκύλο του μετά το φονικό σεισμό και τσουνάμι που έπληξε τη χώρα την προηγούμενη χρονιά.

Ιερέας προσφέρει την τελευταία μετάληψη σε ετοιμοθάνατο στρατιώτη κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη Βενεζουέλα.

Ένας νεαρός φιλάει την Καναδή φίλη του η οποία είχε πριν χτυπηθεί από αστυνομικές δυνάμεις στο Βανκούβερ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν έπειτα από την ήταν των Canucks από τους Stanley Cup.

Το γηραιό ομοφυλόφιλο ζευγάρι αγκαλιάζεται έπειτα από το γάμο τους που ήταν και ο πρώτος στο Manhattan City Clerk’s Office. Η μια ήταν 76 και η άλλη 84 ετών.

Η διάσωση ενός κοριτσιού ηλικίας μόλις 4 μηνών από στρατιώτες, μετά τις καταστροφές που έπληξαν την Ιαπωνία πέρυσι.

Ο Robert Peraza καταρρέει αφού έχει ακούσει το όνομα του γιου του σε εκδηλώσεις μνήμης για την δέκατη επέτειο της «11ης Σεπτεμβρίου».

Δύο γυναίκες που η ηλικιακή διαφορά τους ξεπερνά τα 100 χρόνια, αντιμετωπίζουν από κοινού τις συνέπειες του τυφώνα Κατρίνα που χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη. Η πεντάχρονη Tanisha Blevin κρατά το χέρι της Nita LaGarde, 106 ετών.

Η Terri Gurrola ξανασυναντά την κόρη της, αφού υπηρέτησε 7 μήνες στο Ιράκ.

Μια ακόμη επανασύνδεση γονιού με το παιδί του απεικονίζεται στη φωτογραφία αυτή. Ένας γερμανός κρατούμενος συναντά την κόρη του, έπειτα από την απελευθέρωσή του.

Μια λιγότερη γνωστή εικόνα από τις σφοδρές διαδηλώσεις στην κινεζική πλατεία Τιεναμέν το 1989.

Το Μουντιάλ του ’70 είχε σημαδευτεί από ρατσιστικές εκδηλώσεις. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές δίνουν τη δική τους απάντηση. Ο Πελέ και ο αρχηγός της Αγγλίας, Μπόμπι Μουρ, ανταλλάσσουν φανέλες, ένδειξη αμοιβαίου σεβασμού.