Η κόρη της Michelle Wheatley χαρίζει στη μαμά της κάθε μέρα ένα λουλούδι, ενώ ο γιος της περνά μια μαργαρίτα στα μαλλιά της. Όμως η Michelle δε μπορεί ούτε να πει «ευχαριστώ» στα δύο της παιδιά, ή να τους δώσει ένα φιλί και μια αγκαλιά.

Η 28χρονη μητέρα δε μπορεί ούτε να κινηθεί ούτε να μιλήσει. Έχει «εγκλωβιστεί» μέσα στο σώμα της. Είναι παράλυτη από το λαιμό και κάτω εξαιτίας ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη σε ηλικία 26 ετών. Μπορεί όμως να ακούσει, να δει και να σκέφτεται.

Πλέον επικοινωνεί με την οικογένειά της ανοιγοκλείνοντας τα μάτια της. Όταν κοιτάει προς τα πάνω σημαίνει «ναι» και όταν τα κλείνει «όχι».

Ο σύντροφός της Rick Blease λέει: «Η Michelle λατρεύει τα παιδιά της και θέλει να τα δει να μεγαλώνουν. Δε θέλει να πεθάνει. Υπέφερε από ημικρανίες αλλά κανείς μας δε φανταζόταν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ήταν με την κόρη μας και ξαφνικά άρχισε να φωνάζει από τον πόνο».

Ο ίδιος αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά του για να μεγαλώσει τα παιδιά τους ζώντας με τα χρήματα που του δίνει η πρόνοια.

Η μητέρα της Linda είπε ότι η κόρη της του ζήτησε πολλές φορές να την αφήσει και να συνεχίσει τη ζωή του αλλά εκείνος έχει μείνει στο πλάι της από την πρώτη στιγμή και δεν την έχει αφήσει λεπτό.