Στη μάχη για τη διεκδίκηση του στέμματος για την ανάδειξη της Miss America, θα ριχτεί το προσεχές Σαββατοκύριακο η Miss Missouri, Erin O’ Flaherty. Η αναφορά στο όνομα της συγκεκριμένης διαγωνιζόμενης γίνεται γιατί η Flaherty είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη που λαμβάνει μέρος σε καλλιστεία.

«Στα παρασκήνια εκπροσωπούμαστε, αλλά είμαι η πρώτη ανοιχτά γκέι εστεμμένη, οπότε είμαι ενθουσιασμένη», δήλωσε στο Associated Press σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Ήξερα ότι αν λάμβανα μέρος, θα έγραφα ιστορία. Τώρα, θα γίνω πιο γνωστή στην κοινότητα και θα γνωρίσω περισσότερους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Η Ms O’Flaherty, που είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος στο St Louis, αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά της πριν πέντε χρόνια όταν ήταν 18 ετών. Πάντως, καθώς η σεξουαλικότητά της αποτελεί «σίγουρα μεγάλο μέρος του ποια είμαι», εκείνη προσθέτει πως «επιπλέον, θα υπάρχουν πολλά που θα κάνω (εννοεί στη σκηνή), που δεν έχουν να κάνουν με αυτό».

Περιπτώσεις ομοφυλόφιλων σε καλλιστεία

Η Djuan Trent διαγωνίστηκε για τα Miss America ως Miss Kentucky το 2011, και κέρδισε μια θέση στη δεκάδα. Ανακοίνωσε πως ήταν ομοφυλόφιλη το 2014.

Η Patricia Yurena, κέρδισε δυο φορές τον τίτλο της Μις Ισπανία και υπήρξε υποψήφια για το Miss Universe το 2013. Και εκείνη φανέρωσε δημόσια τη σεξουαλικότητά της, το 2014.

miss sdasdada