Το ζευγάρι από τη Βρετανία ένιωσε εξ’ αρχής τυχερό εφόσον κληρονόμησε ένα μεγάλο σπίτι των προγόνων τους. Δε φαντάζονταν βέβαια ποτέ τι θα ανακάλυπταν μέσα όταν θα το καθάριζαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror αποφάσισαν να καθαρίσουν το σπίτι το οποίο κληρονόμησαν αλλά αντί για άχρηστα αντικείμενα που θα έπρεπε να πετάξουν άρχισαν να ανακαλύπτουν σπάνια αντικείμενα αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών. Ανάμεσα σε αυτά ήταν μάλιστα μια γυναικεία κάλτσα που φορούσε η Βασίλισσα Βικτωρία και η οποία είχε κατασκευαστεί πριν 300 χρόνια.

Ο Mark και η Lucianne Warde-Norbury βρήκαν κυριολεκτικά έναν μεγάλο θησαυρό ανάμεσα στα υπάρχοντα των προγόνων τους που κληρονόμησαν  μαζί με το σπίτι στο Νότιο Yorkshire.

Μεταξύ των 2.000 αντικειμένων που βρέθηκαν στο παλιό αρχοντικό, υπάρχουν βιβλία μαγειρικής του 18ου αιώνα αλλά και σπάνιες επιστολές σημαινόντων προσώπων. O τυχερός κληρονόμος είπε μεταξύ άλλων: «Όταν κληρονομήσαμε το σπίτι αποφασίσαμε μετά από καιρό να καθαρίσουμε τους χώρους που ήταν αφημένοι, που είχαν να καθαριστούν πολύ καιρό καθώς το σπίτι είναι πολύ μεγάλο και υπήρχαν διάφοροι χώροι.  Ανακαλύψαμε τότε ότι μέσα στο αρχοντικό υπήρχαν αντικείμενα που βρίσκονταν αφημένα και κρυμμένα χρόνια ακόμη και δεκαετίες».

Σύμφωνα με το ζευγάρι τους πήρε περίπου δύο χρόνια να ανακαλύψουν όλα τα ακριβά και σπάνια αντικείμενα και τις αντίκες που ήταν κρυμμένα στο σπίτι με την αξία των αντικειμένων να φτάνει το 1 εκατομμύριο λίρες, μια ακόμη περιουσία δηλαδή. Στη βιβλιοθήκη του σπιτιού βρέθηκε αντίγραφο ενός βιβλίου τόσο παλιού και σημαντικού που κοστίζει 30.000 λίρες. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και πολλοί σπάνιοι πίνακες ζωγραφικής που χρονολογούνται περίπου στο 1800. Κρυμμένα πανάκριβα αντικείμενα βρέθηκαν ακόμη και στα ξύλινα πατώματα του σπιτιού. Από πολύτιμα ασημένια μαχαιροπίρουνα μέχρι διάφορα διακοσμητικά και κηροπήγια δεκάδων ετών.

Ένα από τα πιο παράξενα πράγματα που βρήκαν στην αποθήκη του σπιτιού ήταν μια αιματοβαμμένη κουβέρτα σε ένα ντουλάπι το οποίο βρέθηκε εκεί από τότε που το σπίτι ήταν στρατιωτικό νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου «Όπως φαίνεται κανείς δεν πέταγε τίποτα από το σπίτι» λέει το ζευγάρι. Βρήκαν μάλιστα και μια επιστολή από μια ηρωίδα νοσοκόμα του πολέμου η οποία επίσης μετά από τόσα χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη αξία για τους συλλέκτες. Το ζευγάρι με τα παιδιά τους αποφάσισαν τι ήθελαν να κρατήσουν σαν αναμνηστικό και τι ήθελαν να πουλήσουν. Πλέον η οικογένεια εκτός από το μεγάλο σπίτι που απέκτησε, έχει και μια δεύτερη αμύθητη περιουσία αλλά και σπάνια αντικείμενα του 18ου αιώνα… Και δεν περίμεναν ποτέ ότι αυτό θα γινόταν με ένα καθάρισμα.

house5 house house2 house3 house4