Ένας 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του, στο σπίτι τους, στη Φλόριντα και πυροβόλησε έναν αστυνομικό σε ένοπλη συμπλοκή, που καταγράφηκε στην κάμερα του τραυματισμένου αστυνομικού, πριν ο νεαρός πυροβοληθεί θανάσιμα το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη «New York Post», ο Christos Alexander Themelis Jr. πυροβόλησε θανάσιμα τον 51χρονο πατέρα του, Christos Byron Themelis, μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια τη 48χρονη μητέρα του, Rebecca Ann Themelis, στη μπροστινή αυλή ενώπιον αστυνομικών, μετά τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Hillsborough.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αρχικά στο σπίτι, όταν έλαβαν μια παράξενη κλήση στο 911 από τη μητέρα του δράστη, η οποία έλεγε ότι ο γιος της είχε μόλις πυροβολήσει τον σύζυγό της, ενώ από μέσα ακούγονταν κι άλλοι πυροβολισμοί, όπως δήλωσε ο σερίφης Chad Chronister.

Ενώ η μητέρα βρισκόταν στην μπροστινή αυλή, ο γιος της τη χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η άτυχη γυναίκα είχε λάβει οδηγίες από τις Αρχές να περπατήσει προς το μέρος τους, ωστόσο δεν τα κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί. Στη συνέχεια, ο 19χρονος γιος της άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, σύμφωνα με τις Αρχές, ο 26χρονος αστυνομικός, Shane McGough, πυροβολήθηκε στο πόδι.

Οι συνάδελφοί του του παρείχαν γρήγορα τις πρώτες βοήθειες. Του έδεσαν το πόδι, προτού μεταφερθεί εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο.

«Χτυπήθηκα», είπε ο McGough, καθώς έκανε μορφασμούς από τον πόνο, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο.

The Hillsborough County Sheriff's Office is releasing footage from last night's scene in Tampa. The body-camera video is from Deputy Shane McGough, the deputy who sustained a gunshot wound to his leg."To see this situation unfold is truly scary," said Sheriff Chronister. "There is no doubt that the swift response of our deputies mitigated the threat for this community. Please keep Deputy McGough and his family in your prayers as he recovers from surgery this morning."

Posted by Hillsborough County Sheriff's Office on Sunday, June 16, 2024

Ο Themelis πυροβολήθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τέσσερις αστυνομικούς. Τραυματισμένος βαριά, κατευθύνθηκε πίσω, προς το σπίτι και μπήκε μέσα. Τότε, η ομάδα SWAT μπήκε, επίσης, μέσα στο σπίτι και βρήκε τον ίδιον και τον πατέρα του νεκρούς από πυροβολισμούς.

Ο Themelis φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο McGough, δύο χρόνια κτηνίατρος του γραφείου του σερίφη, είναι σε σταθερή κατάσταση.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Κυριακή το πρωί, για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πόδι του.

O 26χρονος αστυνομικός Shane McGough

Στον δράστη, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, είχε απαγορευθεί η οπλοκατοχή, όπως είπε ο σερίφης.

«Πώς είχε πρόσβαση σε οποιονδήποτε τύπο πυροβόλου όπλου, για να μπορέσει να ασκήσει τέτοιου είδους βία εδώ απόψε;», αναρωτήθηκε ο σερίφης, αποκαλώντας τον νεαρό «τέρας».

Ο Chronister χαρακτήρισε την κατάσταση «πραγματικά τρομακτική».

 «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταχεία ανταπόκριση των αστυνομικών μας μετρίασε την απειλή για τους τριγύρω», κατέληξε ο σερίφης.