Πέντε άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να δουλέψουν εκεί που επιθυμούσαν, ωστόσο εγκατέλειψαν την εργασία τους παρά τους παχυλούς μισθούς τους και δεν το μετανιώνουν.

Η αρθρογράφος Aria Yang του Business Insider συνομίλησε με τους πέντε νέους, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους που θέλησαν να αφήσουν τη δουλειά που μόχθησαν για να κερδίσουν.

«Η πίστη στην εταιρεία δεν πληρώνει»

Η Vivian Tu δούλευε στην JPMorgan το τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, κερδίζοντας τουλάχιστον 100.000 δολάρια το χρόνο, όμως άφησε την εργασία της για να διδάξει τους ανθρώπους σχετικά με τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό.

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό στην καριέρα μου γιατί δεν μετανιώνω, κάτι που είναι σπάνιο. Τούτου λεχθέντος, ελπίζω ότι η ιστορία μου για την αναζήτηση εργασίας μπορεί να δείξει στους ανθρώπους ότι η πίστη στην εταιρεία δεν είναι πλέον ο κανόνας και ειλικρινά δεν πληρώνει».

«Δουλεύαμε 12 με 15 ώρες»

Η Angelina Lu εργαζόταν ως επιχειρηματική αναλύτρια στην McKinsey & Company και τώρα δίνει συμβουλές σταδιοδρομίας εργαζόμενη σε μια startup.

Σύμφωνα με την ίδια, ο φόρτος εργασίας ήταν εξοντωτικός, σε βαθμό που μπορεί να εργαζόταν ως 12 ή 15 ώρες την ημέρα, αν υπολογιστεί και η μετακίνηση.

«Μερικές μέρες μπορεί να δουλεύαμε 12 ή 15 ώρες. Τις Δευτέρες, συνήθως ξυπνούσα στις 4 π.μ. ή 5 π.μ. πριν φτάσω στο αεροδρόμιο για να προλάβω την πρώτη πτήση για να συναντήσω τον πελάτη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά, αποφάσισε να παραιτηθεί, γιατί ήθελε να εξερευνήσει και να αναπτυχθεί σε άλλες πτυχές της καριέρας της, ενώ αφορμή στάθηκαν περικοπές στο μισθό της και το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πτυχίο με χορηγία της McKinsey.

Πάθαινα κρίσεις πανικού

Ο Eric Yu εργάζονταν ως μηχανικός λογισμικού στη Meta και κέρδιζε 370.000 δολάρια. Ωστόσο, είχε συνέχεια κρίσεις πανικού, οπότε αποφάσισε να παραιτηθεί.

«Τον Νοέμβριο του 2019, βίωσα την πρώτη μου κρίση πανικού ενώ δούλευα από το σπίτι. Ήταν γύρω στις 4 μ.μ., και το αριστερό μου ροζ μουδιάστηκε εντελώς. Στην αρχή, το αγνόησα, αλλά χειροτέρεψε: Μια ώρα μέσα, τα αυτιά μου χτυπούσαν και η καρδιά μου χτυπούσε πολύ γρήγορα», είπε ο Eric Yu.

Έτσι, αποφάσισε να αφήσει τα 370.000 δολάρια που έπαιρνε κάθε χρόνο, με στόχο να ανακτήσει την ψυχική του υγεία και τώρα έχει δημιουργήσει μια startup στο τομέα της τεχνολογίας και εργάζεται από το σπίτι του.

«Κατέληξα στα επείγοντα»

Η Elizabeth Rosenberg ήταν παγκόσμια επικεφαλής επικοινωνίας για μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία, οπότε εργάζονταν πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα.

Όμως μια μέρα βίωσε έντονο στρες στη δουλειά, το οποίο έφερε μια σοβαρή ημικρανία που την έστειλε στα επείγοντα. Ήξερε ότι έπρεπε να κάνει αλλαγές και τελικά να παραιτηθεί από τη δουλειά της.

«Καμία δουλειά στη γη δεν αξίζει να βάλεις σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική σου υγεία… Δεν πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε καλοί στη δουλειά μας με τον αριθμό των ωρών που αφιερώνουμε ή πόσο μπορούμε να πιέσουμε τον εαυτό μας στο οριακό σημείο», είπε χαρακτηριστικά

«Αν διαθέτετε δίχτυ ασφαλείας, έχετε περισσότερες επιλογές»

Ο Vincent Chan εργαζόταν στα οικονομικά και έβγαζε 120.000 δολάρια τον χρόνο. Εντούτοις, αποφάσισε να κάνει απότομη στροφή στη καριέρα του και όχι μόνο άφησε τη δουλειά του, αλλά ξεκίνησε και να ανεβάζει βίντεο στα social media.

Μόλις ένα άτομο έκανε κάτι, οι υπόλοιποι έσπευσαν να το αντιγράψουν για να το δείξουν στα αφεντικά τους. Αυτό σκότωνε τη δημιουργικότητα και αύξανε τις απαιτήσεις», είπε ο Vincent Chan.

Όμως σημείωσε ότι «αν διαθέτετε δίχτυ ασφαλείας, έχετε περισσότερες επιλογές», γιατί με βάση τον ίδιο, οι οικονομίες που είχε μαζέψει, επέτρεψαν την ομαλή μετάβαση σε έναν άλλο τομέα εργασίας.