Τις περισσότερες φορές περισσεύουν πολλά φαγητά από το εορταστικό τραπέζι. Δεν χρειάζεται να τα πετάξετε υπάρχουν διάφορες λύσεις για να τα χρησιμοποιήσετε

Για το περίσσευμα γαλοπούλας:

Μπορείτε να τη συνδυάσετε με ζυμαρικά
Κόβετε τη  γαλοπούλα σε λωρίδες. Τις ανακατεύετε με λίγο ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο βασιλικό, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και  κρέμα γάλακτος.

Περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή  βρασμένα ζυμαρικά της επιλογής σας .

Μία άλλη λύση είναι η  σαλάτα του Καίσαρα σε πιο light εκδοχή:


Κόψτε τη γαλοπούλα σε κύβους και ανακατέψτε τη με μαρούλι.
Αναμίξετε λάδι, ξίδι και αλάτι και βάλτε τα στη σαλάτα.
Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγα έτοιμα κρουτόν.

Για το ψωμί που περισσεύει:

Μπορείτε να το βάλετε για να φτιάξετε  κεφτέδες, μπιφτέκια.

Κάντε το σκορδόψωμο ή ψήσε τα στο φούρνο με τυρί.

Ρίξτε στα κομμάτια ψωμιού που περισσεύουν λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι και ψήσε τα στην τοστιέρα.

Φρυγανίστε το και χρησιμοποιήστε το για τα σνίτσελ και τα πανέ σας.

Πολλές φορές περισσεύει και κρασί. Μην το πετάξετε.

Προσθέστε το σε μαρινάτες.

Κάντε κουλουράκια κρασιού ή σιρόπι για φρουτοσαλάτες ή παντεσπάνι γλυκών.

Ψύξτε το σε παγοθήκες: κάθε φορά που χρειάζεστε κρασί για το φαγητό, ρίχνετε 1-2 παγάκια, ανάλογα με τη συνταγή.

Υπάρχουν αρκετές ιδέες και για τις πατάτες βραστές που περίσσεψαν:

Βάλτε τις σε μία πατατοσαλάτα, ιδανική λύση για την επόμενη μέρα που σίγουρα θα βαριέστε να μαγειρέψετε.

Κόψτε τες σε κύβους και αναμίξτε τες με τόνο από κονσέρβα ελαιολάδου, μαρούλι, άνηθο και λεμόνι.

Κάντε τις ογκρατέν  με κρέμα γάλακτος και αλλαντικά.

Φτιάξτε πατατοκεφτέδες: λιώνετε τις πατάτες σε μπλέντερ και τις ανακατεύετε με αβγά και τυριά.