Είναι γεγονός ότι η περιποίηση των μαλλιών μας, ειδικά όταν είναι μακριά, δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση. Όσο κι αν θέλουμε να τα διατηρούμε πάντα υγιή και λαμπερά, δεν είμαστε ειδικοί γι’ αυτό και είναι αρκετές οι φορές που υποκύπτουμε σε λάθη.

Λάθη σημαντικά, που σύμφωνα με τον διάσημο hairstylist της Βικτόρια Μπέκαμ, Jason Collier, αποδεικνύονται καταστροφικά για τα μαλλιά μας. Ποια είναι αυτά; Πρόκειται κυρίως για λάθη που έχουν να κάνουν με το styling των μαλλιών μας.

Σύμφωνα με τον Collier, λοιπόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότερες κάνουν υπερ-χρήση των προϊόντων styling προκειμένου να πετύχουν το χτένισμα που θέλουν. Κάτι που είναι απαγορευτικό, καθώς έτσι τα μαλλιά μας μοιάζουν ακόμη πιο… χάλια! Εάν δεν μπορείτε να τα τιθασεύσετε, ο Collier προτείνει να τα πιάσετε σε μία αλογοουρά ή να φορέσετε ένα καπέλο.

Επίσης, η χρήση λάθος προϊόντων μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τα μαλλιά μας. Δεν επιλέγουμε προϊόντα βάσει του αρώματός τους, αλλά βάσει όσων μας έχει συμβουλεύσει ο κομμωτής μας.

Το τρίτο λάθος που επισημαίνει ο Collier είναι η λανθασμένη χρήση των προϊόντων, αναφορικά κυρίως με τις ποσότητες. Οι οδηγίες χρήσης πάντα πρέπει να ακολουθούνται κατά την χρήση οποιοδήποτε προϊόντος.

Ένα λάθος που οδηγεί τα μαλλιά να αποκτήσουν περισσότερη ψαλίδα, είναι ότι αφήνουμε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι το επόμενο κούρεμα. «Έτσι, αναγκάζεστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα προϊόντα και να “βαρύνετε“ τα μαλλιά σας», υπογραμμίζει ο επιτυχημένος hairstylist.

Τέλος, ο Collier επισημαίνει ότι γίνεται και λανθασμένη χρήση των εργαλείων hairstyling, όπως για παράδειγμα το σεσουάρ. «Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας η μύτη του πρέπει πάντα να κοιτάει προς το πάτωμα έτσι ώστε τα λέπια της τρίχας να κλείνουν και τα μαλλιά σας να είναι πιο απαλά». Επίσης, η θερμοκρασία των εργαλείων hairstyling πρέπει πάντα να ρυθμίζεται από την πιο χαμηλή και σταδιακά να αυξάνεται.