Η… hi-tech παραλία της Μεσσηνίας που προσεγγίζεται με… ασανσέρ!

Μία από τις κρυφές αμμουδιές του νομού


ΤΑΞΙΔΙΘΑΛΑΣΣΑ
9:05
31/07/2020
Η… hi-tech παραλία της Μεσσηνίας που προσεγγίζεται με… ασανσέρ!
2
loading

Μία από τις πιο όμορφες και, σίγουρα, hi-tech παραλίες της Μεσσηνίας συναντάται σε κοντινή απόσταση από την Κορώνη, κάνοντας μια μικρή  παράκαμψη στο χωριό Βουνάρια, λίγο πριν την Κορώνη, στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας- Κορώνης.

Το όνομά της είναι Περούλια και η μοναδικότητά της έγκειται στο ότι για να την προσεγγίσει κανείς, από τις σκάλες που οδηγούν σε αυτή, μπορεί να πάρει και το… ασανσέρ!

Μόλις φτάσει κανείς στην, όχι και τόσο γνωστή, ακτή η χρυσαφένια αμμουδιά σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και ζεστά νερά του Μεσσηνιακού κόλπου, καθώς και το υπέροχο φυσικό τοπίο ολόγυρα κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τα ρηχά νερά που βαθαίνουν ομαλά σε συνδυασμό με την 1.300 μέτρων αμμώδη ακρογιαλιά την καθιστούν ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η ακτή είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και beach bar.

Όσοι επιθυμούν πιο χαλαρές στιγμές, μπορούν να επωφεληθούν της σκιάς των πεύκων που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κώστας Δημητρόπουλος

    Μεσσηνη

  2. avatar Μεσσηνια

    Αρχαία χώρα τής Πελοποννήσου γύρω στό ποταμό Πάμισο. Οι πρώτοι κατοικοι της ήταν Λέλεγες, Αιολείς, Μινύαι. Οι Δωριείς ζηλεψαν τήν εύφορη χώρα και θέλησαν να την πάρουν. Έγιναν οι Μεσσηνιακοί Πόλεμοι, η\' - ε\' αιώνες π.χ. Ο πρώτος 743-724 με νικητές Σπαρτιάτες. Ο δεύτερος 685-667 με νικητές Σπαρτιάτες. Ο τρίτος 464-454 με νικητές Σπαρτιάτες. Οι Μεσσήνιοι διασκορπίστηκαν σε διάφορα μέρη τής Ελλάδας μερικοί κι ως τη Σικελία αργότερα και βοήθησαν στη ανοικοδόμηση της πού είχαν καταστρέψει οι Καρχηδόνιοι 396. Ελευθερώθηκε μετά τη νίκη στα Λεύκτρα από τον Επαμεινώνδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει