Ο Παναθηναϊκός ίσως να στερηθεί τις υπηρεσίες του Φεντερίκο Μακέντα για τους επόμενους δύο μήνες. Ο Ιταλός επιθετικός των «πράσινων» ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αστράγαλο που δεν του επιτρέπουν να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτό σε συνδυασμό με τον τραυματισμό που έχει στο χέρι και πιο συγκεκριμένα το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα στη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το πρόβλημα, λοιπόν, στο πόδι είναι πιο σοβαρό απ’ ότι πίστευε στην αρχή το ιατρικό τιμ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις και θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα: «μπορεί να το ξεπεράσει με συντηρητική αγωγή με ενέσεις και θεραπεία ή θα χρειαστεί χειρουργείο;». Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η επέμβαση ο Μακέντα θα δεν θα υπολογίζεται για τους επόμενους δύο μήνες και δεν αποκλείεται και λίγο παραπάνω αναλόγως με την εξέλιξη της αποθεραπείας του.

Οι ενοχλήσεις τον επηρέασαν και στην περίοδο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και ίσως έτσι να εξηγείται γιατί δεν υπολογίζεται περισσότερο από τον προπονητή της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο 30χρονος στράικερ ως τώρα έχει γράψει τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League με 44 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν βασικός σε κανένα από τα ματς που έπαιξε.

Η νέα αναποδιά και το… παρελθόν, αφού το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, ανοίγουν και πάλι το κεφάλαιο της απόκτησης κεντρικού επιθετικού. Στο εσωτερικό του συλλόγου έχουν εντοπίσει αδυναμία στη θέση μιας και η μόνη αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα είναι ο Καρλίτος με τέσσερα γκολ σε πέντε εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με το κλαμπ να βλέπει πως η ομάδα προοδεύει υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η ιδέα είναι πως πρέπει να ενισχύουν το ρόστερ σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό και να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στις επιτυχίες.