Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έσυρε το… χορό των σούπερσταρ του NBA που ασχολήθηκαν με την πρόταση που είναι διατεθειμένη να κάνει η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας στον Κιλιάν Μπαπέ και ακολούθησαν και άλλοι που σχολίασαν το… εξωφρενικό ποσό των ως και 700 εκατομμυρίων ευρώ για ένα χρόνο.

Ο «Greek Freak» μαθαίνοντας για την επιθυμία των Σαουδαράβων, που ήδη έχουν συμφωνήσει με την Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία δίνουν 300 εκατομμύρια ευρώ, έσπευσε να τους πει «μπορείτε να πάρετε εμένα, μοιάζω με τον Κιλιάν Μπαπέ» με μήνυμά του στο Twitter. Στο οποίο του απάντησε ο Γάλλος φορ με γελαστές φατσούλες, αλλά και η ίδια η ομάδα που του «έκοψε» την… μπάλα λέγοντας του πως τον θέλει μονάχα για οπαδό.

Έπειτα, τοποθετήθηκε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. «700 εκατομμύρια ευρώ για ένα χρόνο… τι διάολο;» και μετά στο… γήπεδο μπήκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «βασιλιάς» του NBA χρησιμοποίησε ένα gif του Τομ Χανκς ως Forrest Gump για να δείξει πόσο θα γρήγορα θα αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση από τη Σαουδική Αραβία.

«Εγώ πηγαίνοντας στη Σαουδική Αραβία όταν καλέσουν τον Ριτς Πολ (σ.σ. τον μάνατζέρ του) και τον Μάβερικ Κάρτερ (σ.σ. τον υπεύθυνο για τις επενδύσεις του) για αυτό (σ.σ. την προσφορά που έκαναν στον Μπαπέ) το μονοετές συμβόλαιο!», έγραψε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς.

Έπειτα, θέση πήρε και ο Ντρέιμοντ Γκριν, φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που πρόσφατα ανανέωσε για τέσσερα χρόνια με 100 εκατομμύρια δολάρια. «Έχουν και λίγκα μπάσκετ, επίσης, σωστά. Δεν νομίζω έχει στεγνώσει το μελάνι του συμβολαίου μου ακόμη!», έγραψε στα social media.

Γι’ αυτό έχουν «τρελαθεί» οι αστέρες του NBA

Παρόλο που το NBA έχει τις υψηλότερες κατά κεφαλήν αμοιβές από κάθε άλλη επαγγελματική λίγκα ομαδικού αθλήματος στον κόσμο (περί τα 7,5 εκατ. δολάρια), τα τελευταία χρόνια οι άσοι του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ αντιλαμβάνονται τα ποσά που κινεί το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, όλα άρχισαν όταν έγινε γνωστό πως το τελευταίο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα ήταν για 555 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις σεζόν.

Έπειτα, μπήκε στο… κόλπο η Σαουδική Αραβία με τα 500 εκατομμύρια ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τα 600 εκατομμύρια ευρώ για τον Καρίμ Μπενζεμά, το ένα δισ. για τον Λιονέλ Μέσι και τώρα τα 700 εκατομμύρια για τον Κιλιάν Μπαπέ.

Αν ο Μπαπέ έλεγε ναι στα 700 εκατομμύρια ευρώ που είναι διατεθειμένη να του δώσει η Αλ Χιλάλ τότε θα έβγαζε περισσότερα από τους 17 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA… μαζί.

Η πρόταση που αναμένεται να γίνει στον Γάλλο αποτελείται από τρία σκέλη. Το πρώτο είναι αυτό του σταθερού μισθού που φτάνει στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο είναι οι εμπορικές συμφωνίες που θα κλείσει με εταιρίες της Σαουδικής Αραβίας και το τρίτο είναι τα κέρδη που θα αποκομίσει από τα δικαιώματα της εικόνας του μιας και θα τα έχει στην κατοχή του στο σύνολό τους.