Συνολικό ποσό 109.800 ευρώ έχει κληθεί να πληρώσει ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν για τη συμπεριφορά των οπαδών του, μετά και το πρόστιμο των 55.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στις τάξεις της ΠΑΕ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, γιατί την ίδια ώρα όλες 15 υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμα συνολικού ύψους 97.850 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουν πως για το εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, το αρχικό πρόστιμο των 1.700 ευρώ τετραπλασιάστηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και πήγε στις 6.500 ευρώ.

Οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως οι αρχές εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους «πράσινους» και το αποδίδουν αυτό στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και την ΕΠΟ. Μάλιστα, ανέφεραν πως εξισώνουν τις κροτίδες με την επίθεση σε μέλη της αποστολής τονίζοντας πως ίδια ακριβώς ποινή είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό στο προ διετίας ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου υπήρχε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και επίθεση σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Οι συνέπειες και τα μέτρα

Οι οικονομικές συνέπειες από τα πρόστιμα είναι σοβαρές, σε μία περίοδο που η διοίκηση της ΠΑΕ δίνει αγώνα για να καλύψει τις «τρύπες» από το παρελθόν και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Επί παραδείγματι, το συνολικό ύψος προστίμων που έχει επιβληθεί στον Παναθηναϊκό αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από τα μισά χρήματα που πρέπει να δώσει η ομάδα στους Ντόλφινς για την αγορά του Αμπντούλ Ατζαγκούν (200.000 ευρώ).

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του θα έχουν τις επόμενες μέρες σειρά επαφών με τους οπαδούς, ώστε να μη δίνονται αφορμές για τιμωρίες. Παράλληλα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο νέος υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ στη θέση του Γιάννη Μπούτσικα, με τον οποίο διακόπηκε η συνεργασία. Ήδη έχει επιλεγεί ο αντικαταστάτης, που είναι πρώην στέλεχος της Αστυνομίας από την περιφέρεια. Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης του Χρήστου Παναγόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος και θα εκπροσωπεί την ομάδα στα ποδοσφαιρικά όργανα.

Πηγή: sport-fm.gr