Έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι αυτοκίνητα που κλάπηκαν στην Αττική, κατέληξαν στα χέρια διακινητών μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των οχημάτων ανέφεραν πως έπεσαν θύματα.

Αρχικά, ο Γιώργος Σκορδιάς μίλησε στην εκπομπή «Live News» και δήλωσε πως «το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο, ήταν παρκαρισμένο σε έναν δρόμο δημόσιο, πραγματικά είναι ένα βήμα μπροστά σε ό, τι αφορά τα θέματα ασφαλείας οι ληστές».

Είχε παρκάρει το αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι του στον Κολωνό και βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα, ενώ δεν κατάλαβε το παραμικρό. «Γύρω στις 8μιση το πρωί κατέβηκα γιατί έπρεπε να φύγω και διαπίστωσα ότι λείπει» είπε και πρόσθεσε ότι «μας τηλεφώνησαν από το Α.Τ Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, όπου μας είπαν ότι το αυτοκίνητο είχε βρεθεί τρακαρισμένο».

Το όχημα εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, με το κόστος των ζημιών να κυμαίνεται, όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης, από 6 έως 7.000 ευρώ.

«Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα, όπως σκέφτομαι πως θα είναι όταν αντικρίσουμε το αυτοκίνητο και θα μπούμε μέσα, ακόμη και εάν φτιαχτεί», είπε σημειώντας ότι το κόστος των ζημιών κυμαίνεται μεταξύ 6.000 με 7.000 ευρώ.

«Αντέγραψαν το κλειδί»

Έπειτα, ένας άλλος ιδιοκτήτης κλεμμένου οχήματος από την περιοχή της Πετρούπολης, είπε στην εκπομπή του Mega, πως οι δράστες είχαν αντιγράψει το κλειδί του αυτοκινήτου. Έτσι, και το δικό του αυτοκίνητο πήρε το δρόμο για τη Βόρεια Ελλάδα, με τους αστυνομικούς να είναι βέβαιοι από την πρώτη στιγμή για αυτά που έκρυβε η κλοπή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν σημειωθεί ακόμη πέντε σχετικές κλοπές ΙΧ στη γειτονιά του το τελευταίο χρονικό διάστημα.