Αντιμέτωπη με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας είναι η 35χρονη η οποία φέρεται να επιτέθηκε με βιτριόλι την 34χρονη Ιωάννα.

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Αμέσως μετά την απολογία της ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση της ή όχι. Η γυναίκα φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Εικόνες και βίντεο από τη μεταφορά της στον ανακριτή

Τον δρόμο για τον ανακριτή πήρε το απόγευμα η 35χρονη, η οποία συνελήφθη σήμερα, μετά την προσαγωγή της για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Η νεαρή φορούσε χειρουργική μάσκα και έκρυβε το πρόσωπο της με μία μαύρη ζακέτα.

Νωρίτερα, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα μιας και φέρεται ως υπαίτια για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης  στην είσοδο της εργασίας του θύματος στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία που διαβιβάζει η Ασφάλεια στον Εισαγγελέα αφορά το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατηγορία που εφόσον αποδοθεί στην 35χρονη, την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης. Περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της απείθειας.

Η 35χρονη φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα πιστεύοντας ότι το θύμα σχετιζόταν με άντρα που είχε σχετιστεί και η ίδια. Ωστόσο σύμφωνα με τον συνήγορο που της όρισε η οικογένειά της, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, η 35χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 35χρονη θα ζητήσει από τον ανακριτή προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της αφού ενημερωθεί για τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Λεπτό προς λεπτό πώς έγινε η προσαγωγή της 35χρονης

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα την 35χρονη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχαν αρκετά στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή τους.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, βρέθηκαν έξω από το σπίτι όπου μένει η 35χρονη. Η γυναίκα κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο της. Εκεί την πλησίασαν οι αστυνομικοί και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Εκείνη δήλωσε αιφνιδιασμένη, ωστόσο, τους ακολούθησε. Η 35χρονη κατευθύνθηκε στην ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί της εξήγησαν γιατί βρίσκεται εκεί και άρχισαν να την ανακρίνουν.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρνιόταν την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Περίπου στις 10:30, η 35χρονη μαζί με αστυνομικούς κατέβηκαν και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς το σπίτι της όπου βρήκαν μία τηλεκάρτα και μία περούκα.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η φερόμενη ως δράστιδα είχε σχεδιάσει τόσο καλά την επίθεση είχε κρατήσει την περούκα και την τηλεκάρτα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία ενοχής.

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της 35χρονης

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος ενός ακόμη ατόμου – πιθανόν γυναίκας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ίως να προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη ως δράστιδα.

Φωτορεπορτάζ – βίντεο: Γιάννης Κέμμος