Σε καθημερινή, πλέον, βάση καταγράφονται περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. Παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με λεκτική και σωματική βία από συνομήλικούς τους. Η Βάσω Βγαλιατσάτου, μητέρα ενός αγοριού που υπέστη άγριο προπηλακισμό από νεαρά άτομα, μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε τα ψυχικά και σωματικά τραύματα του παιδιού.

Το συμβάν καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2020. Η κα Βγαλιατσάτου περιέγραψε το πώς αντίκρισε τον 17χρονο γιο της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από 20 ανήλικους μαθητές, οι οποίοι τον είχαν ρίξει στο έδαφος και τον χτυπούσαν στο κεφάλι. «Βρέθηκε στην πλατεία και αντέδρασε βλέποντας ένα παιδί στο οποίο έκαναν μπούλινγκ. Τους είπε να σταματήσουν να κάνουν φασαρία. Εκείνοι αντέδρασαν έντονα. Τον πλάκωσαν στο ξύλο, τον ρίξαν κάτω, τον άρχισαν στις κλωτσιές και στις μπουνιές», ανέφερε η μητέρα του θύματος για το τι συνέβη τη βραδιά της επίθεσης.

Μιλώντας για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο 17χρονος γιος της αλλά και τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης είπε χαρακτηριστικά: «Πήγαινε στην Γ’ Λυκείου. Είχαμε ξεκινήσει φροντιστήρια τα οποία έμειναν πίσω. Παιδευτήκαμε πάρα πολύ. Τα δύο τελευταία χρόνια είμαστε συνέχεια με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, με ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Δεν έδωσε Πανελλήνιες, δεν πέρασε εκεί που ήθελε, άλλαξε εντελώς η ζωή του», σημείωσε η μητέρα του 17χρονου αγοριού.

Δύο χρόνια μετά την επίθεση το παιδί δεν μπορεί ακόμη να ξεπεράσει το ψυχικό τραύμα που υπέστη. «Ο γιος μου ήταν μισολιπόθυμος όταν τον άφησαν και αυτό γιατί κάποιοι γονείς από την πλατεία τους είπαν ότι έρχεται η αστυνομία», συμπλήρωσε. Περιγράφοντας τα τραύματα του είπε ότι χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο στη γνάθο και είχε αρκετά σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. «Παρ’ όλο που ήταν πρωταθλητής του καράτε, είχε και μαύρη ζώνη, δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ηταν μιλιούνια από πάνω του όλα τα παιδιά. Τον χτύπαγαν όπου βρουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν τους ήξερε», δήλωσε η κα Βγαλιατσάτου.

«Ακόμα το σκέφτεται. Όποτε βλέπει σκηνές βίας στην τηλεόραση με άλλα παιδιά, ταράζεται» πρόσθεσε η κα Βγαλιατσάτου επικρίνοντας την αργοπορία που παρατηρείται ως προς το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης. Όπως είπε, οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά δεκαεφτά, με τις ηλικίες τους -το διάστημα της επίθεσης- να είναι από 14 έως 17 ετών. «Τα συγκεκριμένα παιδιά που έκαναν το μπούλινγκ στο γιο μου, εντοπίσαμε ότι είχαν εμπλοκή σε επιθέσεις και σε άλλες περιοχές» υποστήριξε η μητέρα του θύματος λέγοντας ότι αν είχε γίνει η δίκη και υπήρχε καταδίκη οι εμπλεκόμενοι δεν θα λάμβαναν μέρος σε ανάλογα περιστατικά βίας που έγιναν μεταγενέστερα.