Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετρά έναν χρόνο ζωής και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt του αφιερώνει άρθρο της, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παίρνει καλό βαθμό από τους πολίτες της.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετώπισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Όπως επισημαίνει χάρη στις αυξημένες περιπολίες της Αστυνομίας και της Ακτοφυλακής ο αριθμός των μεταναστών που ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 51% σε σχέση με το 2019.

Η δεύτερη κρίση με την οποία ήρθε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν η πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Handelsblatt, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών και επιβάλλοντας αυστηρούς περιορισμούς, ο πρωθυπουργός σταμάτησε την εξάπλωση του ιού καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μια επιτυχία της χώρας που είχε χαρακτηριστεί «αποτυχημένο κράτος» στην κρίση χρέους.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις που έγιναν με αφορμή τον έναν χρόνο διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες το 68% των Ελλήνων έχουν θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έξι στους 10 τον θεωρούν κατάλληλο αρχηγό της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να στηρίζεται στις δάφνες του» αναφέρει το ρεπορτάζ, καθώς έχει ακόμα μπροστά του και άλλες δυσκολίες να αντιμετωπίσει.

«Η Επιτροπή της ΕΕ προβλέπει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 9,7% και το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί σχεδόν στο 20%» λέει η Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να βρει λύσεις για να στηρίξει τις εταιρείες και τους ανέργους.