«Είμαι συγκλονισμένος από τη δολοφονία», είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι η η ελληνική δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά στις προκλήσεις του νεοναζιστικού μορφώματος και αναφέρθηκε στα τελευταία θλιβερά, όπως τα χαρακτήρισε, γεγονότα σε Μελιγαλά, χθες στο κοινοβούλιο και σήμερα στο Κερατσίνι και τόνισε ότι ο δράστης που συνελήφθη ομολόγησε ότι πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το κράτος δικαίου η δολοφονία.

«Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το δράστη και διεξάγει εκτεταμένες έρευνες».

Ανέφερε για πρώτη φορά ότι τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης με αντικείμενο τα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

«Απευθύνω έκκληση προς όλες τις δυνάμεις», είπε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η βία.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και τους απλούς συμπολίτες μας να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η Πολιτεία θα ανεχθεί, ούτε η Κοινωνία, πράξεις που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα», είπε ο κ.
Δενδιας.

Και πρόσθεσε: «Να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο που θα κυριαρχεί ο διάλογος. Να σταθούμε απέναντι στην ιστορία μας και να αναλογιστούμε εάν τα μορφώματα αυτά ταυτίζονται με αντίστοιχα στη Γερμανία που παραπέμπουν στη βία. Και τελικά σε εποχές που η ναζιστική και φασιστική βία άφησαν οδυνηρά αποτυπώματα στην ψυχή της κοινωνίας».