Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ακολουθούσε την «πειθήνια τακτική» της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους τροϊκανούς, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Παπαδημούλης, Παράλληλα και με αφορμή την ομιλία που εκφώνησε ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τόνισε ότι το κόμμα του προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή του και πέρας της Αριστεράς, ενώ επιδιώκει τον διάλογο με τους προερχόμενους από τη Δεξιά, ώστε να μην τους έχει «απέναντί του».

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας κορυφαίος ηγέτης της συντηρητικής παράταξης που την πρώτη περίοδο της πρωθυπουργίας του, πριν τη Χούντα, ήταν ένας αυταρχικός και σκληρός ηγέτης, αλλά μετά το ’74, στη δεύτερη επταετία του, νομιμοποίησε το ΚΚΕ, κρατικοποίησε τις επιχειρήσεις Ανδρεάδη, έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ κ.α. Ήταν ένας πολιτικός αντίπαλος που ήξερε να λέει όχι στους ισχυρούς και δεν πήρε ποτέ το ρόλο του υποτακτικού οργάνου. Κι επειδή μέσα στον συντηρητισμό του ήταν και ριζοσπαστικός, την πειθήνια τακτική της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους τροϊκανούς, του τύπου “ναι σε όλα”, έχω την εντύπωση ότι δεν θα την ακολουθούσε. Ή τουλάχιστον θα προσπαθούσε να διαπραγματευτεί στην πράξη, κι όχι στα προεκλογικά λόγια», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα ότι «πολλά χρόνια μετά το θάνατο ενός ηγέτη, ο οποίος σφράγισε την εποχή του, το να μαζεύονται σε μια εκδήλωση οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και να καταθέτουν την αποτίμησή τους για το συγκεκριμένο αυτό πρόσωπο, με τις όποιες διαφορές μεταξύ τους, θεωρώ ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και θετικό. Την ενόχληση, όπως λέγεται, που προκάλεσε στη ΝΔ η πρόσκληση του κ. Μολυβιάτη στον Αλ. Τσίπρα να παραβρεθεί στην εκδήλωση ειλικρινά δεν την κατανοώ…».

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «όπως και κάθε κόμμα, προσπαθεί με το πρόγραμμα και τη δράση του ν’ αυξήσει τη δύναμή του. Εμείς, αυτή την περίοδο, επιδιώκουμε να διευρύνουμε την επιρροή μας και πέρα από τα όρια της Αριστεράς, και κοινωνικά, προς τα μεσαία στρώματα που συνθλίβονται εξαιτίας του μνημονίου και προς ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Επίσης, θέλουμε ένα διάλογο με τους πολίτες που προέρχονται παραδοσιακά από τη Δεξιά, γιατί για να γίνουν αλλαγές σε αυτόν τον τόπο, χρειάζεται κι αυτούς που δεν μπορείς να τους πάρεις μαζί σου, να μην τους έχεις απέναντι».