Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και βούληση για να πάρει μπρος

«Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:16
23/06/2017
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο και βούληση για να πάρει μπρος
8
loading

Περιοδεία στη Θεσσαλία θα κάνει το προσεχές Σαββατοκύριακο (24 και 25 Ιουνίου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, μέσω της οποίας εξαπέλυσε ξανά βέλη προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέλυσε το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της Εργασίας, της Παιδείας και του Αγροτικού Τομέα.

«Είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, θέλει λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι χώρους άκρατης κομματικοποίησης και διάλυσης, σύγχρονο σύστημα υγείας και όχι υποβαθμισμένους πελατειακούς χώρους. Είμαστε με τους Έλληνες που θέλουν να πάνε μπροστά και ψηλά, όχι με αυτούς που οδηγούν την κοινωνία στη φτωχοποίηση», δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον σκοπό της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, το Σάββατο 24 Ιουνίου και την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Ήρθα για να ακούσω τους πολίτες και να δω από κοντά τα προβλήματά τους. Να συναντήσω αγρότες, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε μικρές παραγωγικές μονάδες, να συζητήσω με απλούς πολίτες. Και σε όλους αυτούς να στείλω το μήνυμα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να δώσει ξανά δουλειές, καλύτερα εισοδήματα και ελπίδα στα παιδιά της. Αρκεί να υπάρξει το σχέδιο και η βούληση να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται για να πάρει μπρος».

«Αυτό τον εναλλακτικό δρόμο έρχομαι να παρουσιάσω», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει: «Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με μικρότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, ενθάρρυνση επενδύσεων, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων, που είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης των τελευταίων ετών. Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες και δεν με ενδιαφέρει πού ανήκαν πολιτικά στο παρελθόν. Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και πάμε μπροστά».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση «έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία» ενώ ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να φέρει συμφωνία για το χρέος και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και απέτυχε και στα δύο. «Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας κάθε τρεις και λίγο αλλάζει γνώμη. Αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς».

«Η κυβέρνηση», συνεχίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά υλοποιεί την επιστροφή στο παρελθόν. Χάθηκαν τρία χρόνια. Αντί να μας βγάλει από τα μνημόνια υπέγραψε δύο νέα. Στον δημόσιο τομέα αναβιώνουν οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Παράνομοι διορισμοί από το παράθυρο και συμβασιούχοι που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της κυβέρνησης. Κομματισμός και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Και το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ‘80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά. Αντί να κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω, κολλημένη σε ιδεοληψίες που η ίδια η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν».

Για τον αγροτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης αναπτύσσει τους τρεις πυλώνες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας. «Πρώτον», σημειώνει «την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεύτερον, τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και τρίτον, τη χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα μέσα από τα διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων δανειοδότησης. Θα το υλοποιήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που έχουμε ήδη παρουσιάσει και θα εξειδικεύσουμε στην πορεία του χρόνου».

Μιλώντας για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει: «Δεσμεύτηκα να κάνω πράξη την πραγματική ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα, αλλά θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν ένα νέο αέρα στην πολιτική. Με μια αξιόλογη προσωπική διαδρομή και διάθεση προσφοράς. Ένα μέρος εξ’ αυτών θα προέλθει από το μητρώο στελεχών του κόμματος, ένα νέο θεσμό που δημιουργήσαμε για να ενισχύσουμε την ανανέωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία εντός και του κόμματός μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΛΗ ..... ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ .... ΝΑ ΣΜΠΡΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,,, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ....!
  ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ .... ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ SIEMENS ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ...... ΜΙΖΑ ...!
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ....... BAYER ή THN NOVARTIS...!
  ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ....!

 2. avatar One step beyond.

  Η Ελλάς βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Με σενα θα κανει ένα βήμα εμπρός.

 3. avatar Αμείλικτα ερωτήματα

  Για σαράντα χρόνια κυβέρνησαν και έφαγαν το καταπέτασμα. Γιατί δεν έβαλαν μπρος, για να πάει η χώρα ένα Βήμα μπροστά;

 4. avatar Panagiotis35

  Το έχεις το σχέδιο? αμφιβάλλω...

 5. avatar Περίεργος.

  Κούλη μας κούρασες,δεν σε χρειαζόμαστε αλλο ,πήγαινε να κάνεις τα μπάνια σου.

  1. avatar l ne

   Ναι κουλη, δε σε χρειαζομαστε...εχουμε ο,τι θελουμε κ ο,τι μας αξιζει στη βουλη μας...τι θελεις εσυ, να μας γυρισεις δεκαετιες πισω...να καταστρεψεις οτι με κοπο εφτιαξε ο αρχιτεμπελαρας τσιπρας, ο αρχι[...] πολακης και ο αρχι[...] καρανικας. Φυγε κουλη. Φυγε γρηγορα. Οσο προλαβαινεις δηλαδη... Τρεχατε ποδαρακια μου...

   1. avatar Panagiotis35

    Τραγικό να περιμένεις τον Κούλη να σε σώσει απο τους τραγικούς που σε κυβερνάνε...

  2. avatar :)

   Μην ανησυχείς θα τα πούμε στις εκλογές και αποχαιρέτα τον φρούλη σου που θα φεύγει, θα σε ξεκουράσουμε τότε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει