Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαίτησαν από το πρακτορείο Backgrid να δώσει φωτογραφίες από την πρόσφατη καταδίωξη τους, με την αμερικανική εταιρία να δίνει μια αιχμηρή απάντηση, τονίζοντας πως στις ΗΠΑ δεν ισχύει το «βασιλικό προνόμιο».

«Απαιτούμε το Backgrid να μας δώσει αμέσως τα αντίγραφα όλων των φωτογραφιών και βίντεο που έβγαλαν οι φωτογράφοι, αφού το ζευγάρι αποχώρησε από την εκδήλωση», έγραψε το ζεύγος σε επιστολή, σύμφωνα με το bbc.com.

Έτσι, το πρακτορείο Backgrid απάντησε πως «στην Αμερική, όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, το υλικό ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Τρίτες πλευρές δεν μπορούν απλά να απαιτήσουν να τους δοθεί, όπως ίσως κάνουν οι βασιλιάδες».

«Ίσως να πρέπει να καθίσετε με τους πελάτες σας και να τους ενημερώσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες για το βασιλικό προνόμιο να απαιτείς οι πολίτες να παραδώσουν τα υπάρχοντά τους στο στέμμα απορρίφθηκε από αυτή τη χώρα πριν από πολύ καιρό. Στεκόμαστε δίπλα στους ιδρυτές μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται, πως το πρώην βασιλικό ζεύγος ανακοίνωσε πως παπαράτσι τους ακολουθούσαν περισσότερο από δύο ώρες στο Μανχάταν – «ξυπνώντας» μνήμες από τη μοιραία νύχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ, έχασαν τις ζωές τους στο Παρίσι έπειτα από μια μοιραία καταδίωξη από παπαράτσι.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Χάρι και της Μέγκαν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δραματικά όσο ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης και του οδηγού ταξί που μετέφερε το ζευγάρι.