Ως εκπρόσωπος της υπηρεσίας προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών, η Αντζελίνα Τζολί μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χαγκ βρέθηκαν στην Αφρική για τέσσερις ημέρες για να υποστηρίξουν εκστρατεία κατά των βιασμών ως όπλου στον πόλεμο. Συνομίλησαν με θύματα και συναντήθηκαν με πολιτικούς ηγέτες.

Η Τζολί και ο βρετανός υπουργός συνεργάζονται από το Μάιο σε μία πολύπλευρη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει ενέργειες από τη χρηματοδότηση κλινικών για γυναίκες έως την αποστολή νομικών ειδικών στη Συρία, τη Λιβύη, το Μάλι και το Κονγκό.

Στο μεταξύ, Όταν η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε μία χρυσή βέρα στη θέση του εντυπωσιακού δαχτυλιδιού αρραβώνων που κοσμούσε προηγουμένως το χέρι της, ενώ βρισκόταν στην Αφρική, ξεκίνησαν οι φήμες ότι παντρεύτηκαν μυστικά με τον Μπραντ Πιτ.

Ωστόσο, η 37χρονη σταρ όταν επέστρεψε στο Λος Άντζελες από την επίσκεψή της στο Κονγκό και τη Ρουάντα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι δέθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της.

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο αν το χρυσό δαχτυλίδι σημαίνει ότι παντρεύτηκαν με τον επί μακρόν σύντροφό της, εκείνη απάντησε με ένα ξεκάθαρο «Όχι».