Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στη φωτιά που ξέσπασε χθες Κυριακή στην Πάρο, με την Πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις της στο νησί.

Μεταβαίνουν από Πειραιά ακτοπλοϊκώς 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, από τη Σάμο με ελικόπτερο 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ περιοδικά επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα, ενώ μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με ελικόπτερο 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος, από Αθήνα με ελικόπτερο 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδει το parianostypos.gr, το σύνολο των ισχυρών εναέριων και χερσαίων πυροσβεστικών μέσων που βρίσκονται στην Πάρο δίνουν μάχη να περιορίσουν την πυρκαγιά, που ελέγχεται για λίγο, και ξανά πάλι συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Λόγω αλλαγής της διεύθυνσης του ανέμου, η φωτιά δεν κατευθύνεται πλέον προς Λεύκες αλλά νότια προς τη μονή του Αγ. Γεωργίου στη Λαγκάδα και την περιοχή Τζάνε. Παρά την θηριώδη κινητοποίηση, η φωτιά δείχνει προς ώρας ότι δεν μπορεί να δαμαστεί.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες κατάσβεσης:

Posted by Αποστολης Παντελαιος on Monday, June 28, 2021

Posted by Αποστολης Παντελαιος on Monday, June 28, 2021