Η νέα αίτηση για τα αναδρομικά και τα δώρα στο δημόσιο

Διορία επτά ημερών έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι


ΕΛΛΑΔΑ
7:23
19/12/2018
Η νέα αίτηση για τα αναδρομικά και τα δώρα στο δημόσιο
3
loading

Νέο μπαράζ αιτήσεων ξεκινούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτή τη φορά για να πάρουν αναδρομικά τα δώρα που κόπηκαν μετά την πρώτη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στα Δώρα και δημοσιεύτηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2018.

Η αίτηση δεν σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν αυτόματα τα αναδρομικά και τα δώρα. Ωστόσο νομικοί υποστηρίζουν πως οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά και πρέπει να προχωρήσουν σε αίτηση πριν την 31η Δεκεμβρίου, δηλαδή τις επόμενες 7 ημέρες.

Οι διεκδικήσεις συνολικά κινούνται στο επίπεδο των 1.000 ευρώ το χρόνο, καθώς το 2010 τα δώρα στο Δημόσιο μειώθηκαν για όλους στα 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ το επίδομα αδείας.

Η απόφαση πιλότος του 6ου τμήματος του ΣτΕ αφορά περίπου 470.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.

Η αίτηση πρέπει να αναφέρεται ρητά στην πληρωμή των δώρων και των επιδομάτων η καταβολή των οποίων έχει διακοπεί πλήρως από το 2013. Η αίτηση υποβάλλεται στην διεύθυνση μισθοδοσίας της υπηρεσίας του κάθε υπαλλήλου, ενώ πρέπει να κοινοποιηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο υπάλληλος λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου.

Σημειώνεται πως το 6ο τμήμα παραπέμπει την απόφαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση, μέχρι την δημοσίευση της οποίας τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Στην αίτηση πρέπει να αναγράφεται το εξής κείμενο: «Να μου καταβάλετε αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που αντιστοιχούν στα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, τα οποία παρακρατήσατε παρανόμως, συμμορφούμενοι με τις ανωτέρω οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής, για κάθε έτος και αδιακόπως, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά καταβάλλονταν πριν την κατάργησή τους (31-12-2012)».

Δείτε εδώ την αίτηση που έδωσε η ΕΝΥΠΕΚ του Αλέξη Μητρόπουλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Μα καλά , , , υπάρχουν πολιτικοί που παραΒΙΑΣΑΝ το Σύνταγμα στην χώρα μας απο το 2012 ;
  υ.γ
  Οταν διαπιστώνεται παραβίαση του Συντάγματος , θα έπρεπε όσοι υπέγραψαν τον συγκεκριμένο νόμο , να τους αφαιρείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε , και να τους αφαιρείται και η Ελληνική Ιθαγένεια .
  Και ΜΕΣΑ , , , και να πετάμε τα κλειδιά στην θάλασσα . . . . !
  Αλλά τι λέω τώρα ....... ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ , ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ . . . !

 2. avatar Σπύροs

  Έρχονται εκλογέs.O κομματικόs στρατόs πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

 3. avatar ΤΣΙΝΑΣ ΒΑΙΟΣ

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει