Τα γραμμάτια προείσπραξης θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση και των ταμείων τους οι δικηγόροι. Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δήλωσε στο newsbeast:

«H διατήρηση των γραμματίων προείσπραξης στα συμβόλαια και στα δικαστήρια διαφυλάσσει την ασφάλεια των συναλλαγών και την επιβίωση των δικηγορικών συλλόγων . Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μέσα από την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την εξασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών για όσους συναδέλφους μας αμείβονται σήμερα με το γραμμάτιο.»

Ισορροπημένο αλλά και δεκτικό βελτιώσεων χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ο κ. Ιωάννης Χαρακτινιώτης, μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σε δήλωσή του το newsbeast επισημαίνει ότι: «Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος είναι ισορροπημένο σε γενικές γραμμές λαμβανομένων υπόψη των ευρωπαϊκών θεσμών και της συγκεκριμένης συγκυρίας. Έχει όμως, ανάγκη συμπληρώσεων,διευκρινίσεων και για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στη διαβούλευση για περαιτέρω σύγκλιση απόψεων με το υπουργείο και βελτιώσεις του νομοσχεδίου».