O Trump Organization, όμιλος που ίδρυσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και πλέον διαχειρίζονται οι γιοι του, συζητά το τρέχον διάστημα την αναβολή της αποπληρωμής οφειλών προς τους πιστωτές του, ειδικά τη Deutsche Bank, έγραψε χθες Πέμπτη η εφημερίδα The New York Times.

«Αυτές τις μέρες, όλοι μας συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο Έρικ Τραμπ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Trump Organization. «Οι εκμισθωτές με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι ιδιοκτήτες με τις τράπεζες», συνέχισε.

«Όλος ο κόσμος συνεργάζεται στη μάχη καθώς αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Trump Organization ήλθε σε επαφή με τη Ντόιτσε Μπανκ για να εξερευνήσει την πιθανότητα να αναβληθεί η καταβολή οφειλομένων δόσεων του.

Η γερμανική τράπεζα χαρακτηρίζεται συχνά ο μοναδικός μεγάλος διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός που συνεχίζει να χορηγεί δάνεια στον όμιλο που ίδρυσε ο αμερικανός πρόεδρος, παρά τις επανειλημμένες πτωχεύσεις εταιρειών του.

Ο Trump Organization οφείλει στη DB αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τάιμς.

Ο όμιλος, η βασική δραστηριότητα του οποίου είναι τα ακίνητα, ήρθε επίσης σε επαφή με την κομητεία του Παλμ Μπιτς για να εξερευνήσει το ενδεχόμενο αναστολής της πληρωμής του ενοικίου της έκτασης που χρησιμοποιεί μια από τις θυγατρικές του Trump Organization.

Το Trump International Golf Club, με γήπεδο γκολφ και καταλύματα, καταλαμβάνει έκταση επιφάνειας μεγαλύτερης από 1.200 στρέμματα.

Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις προς το παρόν δεν έχουν φέρει καμία τροποποίηση στους όρους αποπληρωμής των οφειλών του Trump Organization.

Όπως πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ξενοδοχείων και ακινήτων, ο Trump Organization πλήττεται το τρέχον διάστημα από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.