Μια οικογένεια σοκαρίστηκε όταν βρήκε ένα από τα πιο θανατηφόρα φίδια στον κόσμο να κολυμπάει να σουλατσάρει στην αυλή τους και να κάνει και μια βουτιά στην πισίνα τους. Η οικογένεια, που ζει στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, πλέον θα σκέφτεται δύο φορές πριν πηδήξει στην πισίνα της, όταν βρήκαν ένα ανατολικό καφέ φίδι να κολυμπά στο νερό.

Το eastern brown snake είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο. Είναι δεύτερο μόνο μετά το ταϊπάν της ενδοχώρας που ζει στην κεντρική Αυστραλία, το οποίο συνήθως θεωρείται το πιο θανατηφόρο φίδι στον κόσμο.

Ένα ενήλικο ανατολικό καφέ φίδι μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και δύο μέτρα.

Αυτό το είδος είναι γνωστό ότι είναι νευρικό και μπορεί να ενεργήσει αμυντικά εάν εκπλαγεί ή ανησυχήσει. Συχνά επιλέγει να φύγει αν δει από μακριά ότι το πλησιάζουν

Το τρομακτικό βίντεο

Slippery snake stops for swim at Torrens Park

If you have a slithering snake phobia, look away now.This eastern brown stopped for a quick dip in a backyard pool at Torrens Park before slipping under the fence and letting itself out. Send your animal and weather videos to 7NEWS Adelaide: m.me/7NEWSAdelaide 7NEWS Adelaide at 6pm | www.7NEWS.com.auVideo: Snake Catchers Adelaide#TorrensPark #Snake #7NEWS

Posted by 7NEWS Adelaide on Saturday, November 6, 2021

Το τρομακτικό βίντεο δείχνει το φίδι να πηγαίνει για ένα γρήγορο μπάνιο στην πισίνα πριν τρέξει γρήγορα κάτω από τον φράχτη και ξεφύγει από την αυλή και μπει πίσω στους θάμνους.

Ενώ το ανατολικό καφέ φίδι είναι ευδοκιμεί μόνο στην Αυστραλία, η ένωση άγριας ζωής RSPCA έχει εκδώσει συμβουλές στον ιστότοπό της για το τι πρέπει να κάνετε εάν ένα φίδι βρει το δρόμο του στην αυλή σας.

Λέει: «Αν συναντήσετε ένα γηγενές φίδι στον κήπο σας ή στην άγρια ​​φύση, αφήστε το ανενόχλητο. Δεν χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με αρμόδιους, εκτός εάν το φίδι φαίνεται να είναι τραυματισμένο.

Αν βρείτε ένα μη αυτόχθονο είδος φιδιού, κρατήστε αποστάσεις και καλέστε τη γραμμή συμβουλών μας ή την γραμμή συμβουλών της αντίστοιχης δομής της χώρας σας».

Το ανατολικό καφέ φίδι