«Με σταθερά βήματα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας κόμβος προσέλκυσης επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Κρέτσος μίλησε για τη ραγδαία ανάπτυξη των οπτικοακουστικών παραγωγών και τις νέες τεχνολογίες, κάνοντας λόγο για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία και μια ιστορική ευκαιρία η Ελλάδα να πάρει ένα μερίδιο από αυτήν.

Η Ελλάδα με νόμο θα προσφέρει επενδυτικά κίνητρα, ανέφερε ο γ.γ. Επικοινωνίας, για τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η ΚΥΑ που εξειδικεύει τη νομοθεσία, πρόσθεσε. Διευκρίνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πρόκειται για επιχορηγήσεις που θα αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές (μυθοπλασία, κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια) με μια αρχική τάξη μεγέθους 75 εκατ. ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο ενώ στη συνέχεια, σημείωσε ο κ. Κρέτσος, άλλα 375 εκατ. ευρώ για περαιτέρω παραγωγές.

Ο κ. Κρέτσος είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα πανέμορφο φυσικό πλατό που αυτό και μόνο θα μπορούσε να προσελκύσει πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, κάνοντας λόγο για έναν κλάδο που έχει σωρευτικά οφέλη για τη χώρα σε πολλαπλά επίπεδα. Μιλώντας για ανάπτυξη, ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι αυτήν την φέρνουν οι συνέργειες, η πολιτική βούληση και τα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να κοιτάζουν προς το μέλλον. Από πλευράς υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο γ.γ. ενημέρωσης είπε ότι το θέμα έχει μελετηθεί προσεκτικά και στην ΚΥΑ θα υπάρχουν πράγματα που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης αναφέρθηκε και στο ψηφιακό ραδιόφωνο που αναμένεται να αντικαταστήσει τα FM λέγοντας ότι έχει περισσότερη ευκρίνεια και φάσμα, τερματίζει το θέμα των παρεμβολών και της ακτινοβολίας και θα δώσει περισσότερες επιλογές στο κοινό. Και το ραδιόφωνο δεν μπορεί να μείνει πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Τέλος, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο γ.γ. Ενημέρωσης είπε ότι αναμένει τις αποφάσεις του ΕΣΡ κάνοντας λόγο για κλείσιμο μιας εκκρεμότητας δεκαετιών λέγοντας ότι μπαίνουμε σε μια υγιή αγορά με ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με εξωστρέφεια και αισιοδοξία.