Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής φαίνεται πως βρίσκονται στη δύνη μιας «βιβλικής» καταιγίδας από γρύλους. Η Νεβάδα έχει κατακλυστεί από αυτά τα ανατριχιαστικά πλάσματα, με ένα νοσοκομείο να έχει καλυφθεί από τα έντομα.

Ορισμένα μέρη της πολιτείας έχουν πλέον κατακλυστεί από τα ζωύφια, με τις επιχειρήσεις να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξουν πώς καταπολεμούν την πανούκλα της Παλαιάς Διαθήκης. Το σκηνικό μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από τις Επτά Πληγές του Φαραώ.

Στη βορειοανατολική πόλη Elko της Νεβάδα, δρόμοι, καλλιέργειες και τοίχοι καλύφθηκαν από τα μικροσκοπικά ανατριχιαστικά έντομα, με ένα συγκλονιστικό βίντεο να δείχνει την έκταση της πολιορκίας τους.

Το προσωπικό ενός νοσοκομείου αναγκάστηκε να καταφύγει σε φυσητήρες και σκούπες για να τα απομακρύνει. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του πληγέντος περιφερειακού νοσοκομείου της βορειοανατολικής Νεβάδα, Steve Burrows, εξήγησε: «Για να φέρουμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο είχαμε ανθρώπους εκεί έξω με φυσητήρες φύλλων, με σκούπες. Κάποια στιγμή είχαμε ακόμη και ένα τρακτέρ με εκχιονιστικό πάνω του, μόνο και μόνο για να σπρώξουμε τους σωρούς των γρύλων και να τους μετακινήσουμε στο δρόμο τους».

Ο γρύλος «Μορμόνος» απειλεί τις ΗΠΑ

Ο συγκεκριμένος γρύλος «Μορμόνος» είναι ιθαγενής στις ΗΠΑ και πήρε το όνομά του αφού ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Γιούτα το 1800. Ο πληθυσμός του διογκώνεται και μειώνεται σε έναν πολυετή κύκλο, αλλά πολλοί κάτοικοι της πόλης των 20.000 ατόμων δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την επιστροφή τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδα δήλωσαν, σύμφωνα με το mirror.co.uk, ότι ο γρύλος μπορεί να γίνει μεγαλύτερος από δύο ίντσες σε μήκος και βρίσκεται συχνά σε λιβάδια κοντά στον ποταμό Μιζούρι.

Όλα τα κακά προέρχονται από τη διατροφή τους με γρασίδι, θάμνους και καλλιέργειες και η ακατάπαυστη όρεξή τους έχει αντίκτυπο στην τροφική αλυσίδα, επηρεάζοντας την ποσότητα της τροφής που περισσεύει για τα ζώα.

Όταν συγκεντρώνονται μαζικά, η διατροφή τους μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά περαιτέρω περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως η διάβρωση του εδάφους και η εξάντληση των θρεπτικών συστατικών του εδάφους. Εάν τα μοχθηρά έντομα δεν μπορούν να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τη βλάστηση, θα φτάσουν στο σημείο να φάνε ο ένας τον άλλον, είτε νεκρούς είτε ζωντανούς.

«Μοιάζουν με χοντρές ακρίδες που δεν μπορούν να πετάξουν και διαθέτουν μακριές κεραίες, γυαλιστερό σώμα και κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα», πρόσθεσε το πανεπιστήμιο. «Οι γρύλοι Μορμόνοι μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές οικονομικές απώλειες σε λιβάδια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οικιακούς κήπους».