Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι υπόσχεται ότι μπορεί να ικανοποιήσει την περιέργεια του τι συμβαίνει όταν «μεταναστεύουμε» σε άλλο κόσμο.

Το «Samadhi — 4D Experience of Death» είναι ένα νοσηρό «δωμάτιο απόδρασης» όπου οι χρήστες μέσω δραματικών σπέσιαλ εφέ, έρχονται πολύ κοντά στην εμπειρία του θανάτου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN, το παιχνίδι όταν θα παρουσιαστεί στην Σαγκάη τον προσεχή Σεπτέμβριο, καλεί τους συμμετέχοντες να ανταγωνιστούν σε μια σειρά από προκλήσεις για την αποφυγή του «θανάτου».

Οι χαμένοι θα «αποτεφρωθούν»- θα βρεθούν πάνω σε ιμάντα που θα τους μεταφέρει μέσα σε έναν ψεύτικο αποτεφρωτήρα.

Στο ψεύτικο κρεματόριο χρησιμοποιείται ζεστός αέρας και φως από προβολείς για να δημιουργηθεί αυτό που οι διοργανωτές αποκαλούν «μια αυθεντική εμπειρία καύσης».


Μετά την «καύση», οι συμμετέχοντες μεταφέρονται σε μια μαλακή, στρογγυλή, μήτρα- που σηματοδοτεί τους «αναγέννηση».

Και ο νικητής; «Πάλι θα πρέπει να πεθάνει, φυσικά», λέει ο συν-ιδρυτής του παιχνιδιού Ding Rui. «Όπως και στη ζωή», εξηγεί ο Κινέζος, «ο καθένας θα πεθάνει τελικά, δεν έχει σημασία αν θα έχουν διασωθεί».

Πέρα από τον Rui, ιδρυτής του παιχνιδιού είναι και ο Huang Wei-Ping.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.