Μια 28χρονη γυναίκα συνελήφθη για τον φόνο ενός νεαρού που το μόνο που έκανε ήταν να παρέμβει για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε έναν τραυματία.

Η Jacqueline De Paz κατηγορείται πια για ανθρωποκτονία για το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, όταν αυτή και η παρέα της πήγαν να φάνε σε εστιατόριο του Κολοράντο και δεν ήθελαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Ο 18χρονος Rudy Arguello-Rios πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από το εστιατόριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sentinel».

Η αστυνομία δήλωσε πως η De Paz και η παρέα της έβρισαν τη σερβιτόρα και αρνήθηκαν να πληρώσουν το γεύμα τους, καθώς όπως ισχυρίστηκαν η πόρτα του εστιατορίου ήταν ανοιχτή και το φαγητό τους κρύωσε αμέσως.

Η παρέα, που είχε και παιδιά, έφυγε πράγματι από το κατάστημα χωρίς να πληρώσει, τους ακολούθησαν όμως οι υπάλληλοι του εστιατορίου, αλλά και κάποιοι πελάτες.

Νέος καυγάς ξέσπασε στο πάρκινγκ. Σύμφωνα με τους αυτόπτες, η De Paz έβγαλε το όπλο της και το έστρεψε στον Arguello-Rios, όσο εκείνος ήταν σκυμμένος και βοηθούσε έναν τραυματία.

Ο νεαρός προσπάθησε να την αφοπλίσει, εκείνη ωστόσο τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής.

Η σερβιτόρα δήλωσε πως ο νεαρός ήθελε μόνο να σταματήσει ο καυγάς, «φώναζε στους άλλους να σταματήσουν να είναι αναιδείς και να σεβαστούν τον κόσμο».

Η De Paz συνελήφθη δυο μέρες αργότερα και θα δικαστεί στις 28 Ιανουαρίου…