Η αποστολή της πρώτης παρτίδας του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού αναμένεται να φθάσει στην Αργεντινή στις 23 Δεκεμβρίου, γράφει η εφημερίδα Clarin επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι επίσημη αντιπροσωπεία της Αργεντινής με επικεφαλής την υφυπουργό Υγείας Κάρλα Βιτσότι επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες την Ρωσία. Μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Γκαμαλέι που έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο με σκοπό «να πραγματοποιήσουν τεχνική επιθεώρηση στους χώρους του ιδρύματος και στην διαδικασία παραγωγής».

Από την πλευρά της η εφημερίδα La Nacion αναφέρει ότι το ρωσικό εμβόλιο θα φθάσει στην Αργεντινή με την αεροπορική εταιρεία Aerolineas Argentinas, το αεροσκάφος της οποίας θα μεταφέρει από την Μόσχα 300.000 δόσεις εμβολίου.

Νωρίτερα στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του Sputnik V, είχε αναφερθεί ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) και η κυβέρνηση της Αργεντινής έχουν υπογράψει συμβόλαιο για την προμήθεια 10.εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς δεν αμφισβητεί την ποιότητά του.