Έκκληση απευθύνουν οι ειδικοί στους κατοίκους του Ουισκόνσιν να αποφύγουν φέτος να καταναλώσουν ένα παραδοσιακό γιορτινό πιάτο γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αρρωστήσουν.

Το «σάντουιτς του κανίβαλου», όπως αποκαλείται, είναι ένα αγαπημένο πιάτο στις γιορτές για την αμερικανική πολιτεία, και περιλαμβάνει ωμό μοσχαρίσιο κρέας σε ψωμί με κομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

Όμως «η κατανάλωση ωμού κρέατος δεν συστήνεται ποτέ λόγω των βακτηρίων» αναφέρει το τμήμα των Υπηρεσιών Υγείας του Ουισκόνσιν σε ένα tweet του.

Η υπενθύμιση που γίνεται κάθε χρόνο ήρθε και μέσω Facebook. «Ώρα για την ετήσια υπενθύμιση ότι υπάρχει μια παράδοση των γιορτών που πρέπει να αποφεύγεται: σάντουιτς με ωμό κρέας, που κάποιος φορές αποκαλείται Tiger Meat ή Cannibal Sandwiches».

Time for our annual reminder that there’s one #holiday tradition you need to pass on: raw meat sandwiches, sometimes…

Δημοσιεύτηκε από Wisconsin Department of Health Services στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

«Πολλές οικογένειες του Ουισκόνσιν θεωρούν ότι πρόκειται για μια παράδοση των γιορτών, όμως η κατάνάλωσή τους ενέχει τον κίνδυνο για σαλμονέλα, E. coli O157:H7, Campylobacter και Listeria που μπορούν να σας αρρωστήσουν. Και όχι, δεν έχει σημασία από πού αγοράζεται το κρέας».

Ο μοσχαρίσιος κιμάς πρέπει πάντα να μαγειρεύεται, τονίζουν οι ειδικοί και σημειώνουν πως εκατοντάδες άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε χρόνο μετά την κατανάλωση των «σάντουιτς του κανίβαλου».