Σαν να μην υπάρχει πανδημία, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, νεαροί Βρετανοί κάνουν υπαίθριο πάρτι στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Νότιγχαμ μέχρι που επεμβαίνει η αστυνομία. Ανάλογες οι εικόνες και στο Λονδίνο, στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση της καραντίνας και ουρές δεκάδων μέτρων έξω από τα πολυκαταστήματα Harrods.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν έξω από το πολυτελές πολυκατάστημα, με τις εικόνες να θυμίζουν την προ-Covid εποχή. Πλήθος κόσμου φαίνεται πως αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό και χωρίς μάσκες και αποστάσεις περίμεναν έξω από τα Harrods.

H αστυνομία προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και προχώρησε σε 4 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων. Παραμονές της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα μεθαύριο Τρίτη, δεν έλειψαν και οι συγκεντρώσεις αρνητών της πανδημίας και συνομωσιολόγων, που τώρα καλούν τον πληθυσμό σε αποχή από τον εμβολιασμό.

Οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού εντείνουν πάντως τους φόβους για νέα έξαρση της πανδημίας, την ώρα που τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σχετική μείωση μολύνσεων και θανάτων στη Βρετανία.

17.272 κρούσματα και 231 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 17.272 νέα κρούσματα της COVID-19, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τα 15.539 που ανακοίνωσαν μια μέρα νωρίτερα. Ο αριθμός αυτός αυξάνει το σύνολο των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας σε περισσότερα από 1.723.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 231 θανάτους από τη νόσο, λιγότερους από 397 που ήταν χθες. Συνεπώς, το αθροιστικό σύνολο των θανάτων ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά το θετικό διαγνωστικό τους τεστ ανέρχεται σε 61.245.