Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα με τον ασθενή με κορονοϊό που πέθανε σε τουαλέτα νοσοκομείου της Νάπολη. Η περιγραφή της γυναίκας που τράβηξε το βίντεο.

Η δραματική κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ιταλία αποτυπώνεται και στο σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη σε νοσοκομείο της Νάπολη, όταν ένας ασθενής που είχε προσβληθεί από τον ιό κατέρρευσε μέσα στην τουαλέτα και έχασε τη ζωή του.

Η Ροζάριο Λα Μόνικα που βρήκε τον νεκρό άνδρα τράβηξε βίντεο και περιγράφει το τραγικό γεγονός.

«Ζήτησα βοήθεια, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία»

H τοπική εφημερίδα της Νάπολη, Il Mattino, δημοσιεύει δηλώσεις που έκανε η Ροζάριο Λα Μόνικα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA για το περιστατικό.

«Τράβηξα αυτό το βίντεο, όπως και άλλα, και μάλιστα το έβαλα στο Facebook για να καταστήσω σαφές ότι μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε τελειωμένοι, εγκαταλελειμμένοι ηλικιωμένοι ή μόνοι, όπως έγινε με τον νεκρό ηλικιωμένο στην τουαλέτα και ο οποίος ήταν ζωντανός όταν μπήκα», αναφέρει αρχικά η 30χρονη γυναίκα.

Στη συνέχεια η Ροζάριο Λα Μόνικα περιγράφει: «Ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο, δεν έβγαινε από την τουαλέτα, οπότε μπήκα εγώ.

Δεν μπορούσε να ανασάνει γιατί είχε κορονοϊό. Του έριξα νερό στο πρόσωπο και ζήτησα βοήθεια, αλλά κανείς δεν μου έδινε σημασία. Ήρθαν μετά από μισή ώρα και ήταν νεκρός. Δεν μπορώ να το πιστέψω, να το ανεχθώ».