Στην εκτέλεση ενός 43χρονου, καταδικασμένου για συνέργεια στον φόνο τριών αστυνομικών, προχώρησαν οι αρχές της Αλαμπάμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Nathaniel Woods είχε καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία τριών αστυνομικών, το 2004, και του είχε επιβληθεί η θανατική ποινή.

Εκτελέστηκε με ένεση και κηρύχθηκε νεκρός στις 9 το βράδυ στη φυλακή Holman Correctional Facility στην Αλαμπάμα.

O Woods και ο φίλος του Kerry Spencer είχαν κριθεί ένοχοι για τον φόνο των τριών αστυνομικών Carlos Owen, Harley Chisholm και Charles Bennett.

Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2004, οι Woods και Spencer καβγάδισαν με τον Owen και έναν άλλο αστυνομικό, τον Michael Collins, και τους απείλησαν.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του Woods μαζί με τους τους Chisholm και Bennett, για να του επιδώσουν ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών, όπου έγιναν δεκτοί με βροχή πυροβολισμών. Οι τρεις σκοτώθηκαν και ο Collins τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο Spencer ήταν εκείνος που άνοιξε πυρ αλλά ο Woods καταδικάστηκε ως συνεργός των δολοφόνων.

Τον Δεκέμβριο του 2005 οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν για φόνο και απόπειρα φόνου και καταδικάστηκαν εις θάνατον. Ο Spencer περιμένει την εκτέλεσή του.

«Παρότι ο Woods δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε, δεν ήταν ένας αθώος κομπάρσος» έγραψε ο γενικός εισαγγελέας της Αλαμπάμα Στιβ Μάρσαλ.

Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ΙΙΙ, γιου του αγωνιστή των πολιτικών δικαιωμάτων, ο οποίος έγραψε επιστολή στην κυβερνήτη της Αλαμπάμα Kay Ivey, ζητώντας της να παρέμβει.

«Η εκτέλεση αυτού του Αφροαμερικανού, την υπόθεση του οποίου φαίνεται έντονα να μην διαχειρίστηκαν καλά οι δικαστικές αρχές, μπορεί να προκαλέσει μια μη αναστρέψιμη αδικία» έγραψε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ΙΙΙ στην επιστολή, που δημοσίευσε στο Twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, το γραφείο της κυβερνήτη δεν έκανε κανένα σχόλιο.