Για τις εικόνες φρίκης που αντίκρισε στο νοσοκομείο της Βοστώνης κατά την εισαγωγή των τραυματιών μετά τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο μιλά σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ο επικεφαλής της ομάδας τραύματος, Γιώργος Βέλμαχος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντικρίσαμε εικόνες φρίκης. Ήρθαν άνθρωποι χωρίς πόδια, ή με τα πόδια τους να κρέμονται με μερικά μέρη μυός και δέρματος ενώ άλλα να είναι εντελώς ακρωτηριασμένα, με αθρόες αιμορραγίες, άσπροι σαν το πανί, δυο τρεις ήταν ένα βήμα πριν από το θάνατο.

Ήταν πράγματι δύσκολες οι εικόνες» δηλώνει ο κ. Βέλμαχος ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλα δούλεψαν σωστά κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι και οι οκτώ πιο σοβαρά τραυματισμένοι στο τέλος θα τα καταφέρουν.

Στην ερώτηση αν ο μηχανισμός που εξερράγη ήταν σε θέση να προκαλέσει τέτοιου είδους τραύματα ή ήταν κάτι ισχυρότερο, ο κ. Βέλμαχος, απαντά: «Υπήρχαν τραύματα από τα μεταλλικά σφαιρίδια και τις πρόκες που ήταν στη βόμβα, τα οποία καρφώθηκαν στα ανθρώπινα σώματα αλλά δεν έγιναν τρομερές κακώσεις. Έσπασαν αφτιά από το ωστικό κύμα, έσπασαν τυμπανικές μεμβράνες αλλά δεν έγιναν τέτοιες βλάβες όπως στα κάτω άκρα. Αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι η βόμβα δεν ήταν ιδιαίτερης ισχύος».