Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks από τη βρετανική αστυνομία

Μεταφέρθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού και κρατείται στο κεντρικό Λονδίνο


ΚΟΣΜΟΣ
12:40
11/04/2019
Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks από τη βρετανική αστυνομία
3
loading

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ και την μεταφορά του από την πρεσβεία του Ισημερινού σε τόπο όπου κρατείται στο κεντρικό Λονδίνο.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού για να συλλάβει τον Τζούλιαν Ασάνζ, αφού η κυβέρνηση της χώρας αφαίρεσε την ασυλία του.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές αρχές την διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου οι αρχές ήθελαν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο μιας έρευνας για σεξουαλική επίθεση.

Η έρευνα αυτή τέθηκε αργότερα στο αρχείο, αλλά ο WikiLeaks φοβάται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να του ασκήσουν δίωξη.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή της Ουάσιγκτον αφού ο ιστότοπος δημοσιοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ που αποκάλυπταν πολύ επικριτικές αμερικανικές εκτιμήσεις για παγκόσμιους ηγέτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar E782^G^*

    Ο Ασάντ σήμερα, προ καιρού ο άνθρωπος που φανέρωσε απο το footballleaks τις βρωμιές και απάτες που κάνουν οι ομάδες.... Δυστυχώς κυνηγιούνται όλοι όσοι προσπαθούν για το κάτι άλλο....

  2. avatar Mix Arxontas

    Καλό μεσημέρι φίλοι και φίλες και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε για την σύλληψη του Άσαντ στέλνοντας μήνυμα τα συμπαράστασης στης χώρες που θέλουν να το περάσουν από δίκη όπως η (δημοκρατική Σουηδία) αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο και προς τής ΗΠΑ πού θέλουν αν τους αφήσουμε να τόν δολοφωνισουν η συμπαράσταση η αλληλεγγύη είναι η μόνη μας αντιδράσει άντε να μην τούς αφήσουμε να δοφωνουν όποιος δεν τους αρέσει μαζί όλη να μην τούς αφήσουμε τούς δολοφόνους με τα μηνύματα μας στης πρεσβείες των δολοφόνων

  3. avatar ΣΑΛΑΧΙ

    Όποιος προσπαθεί να αντιταχθεί στην παγκοσμιοποίηση αυτά παθαίνει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει