Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. σκόνη μάτσα
- 1 φλ. τσαγιού λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:
- 1 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
- 1 κ. γλ. λάδι καρύδας
- Μαύρο σουσάμι, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη με την καστανή ζάχαρη και τη σκόνη μάτσα. Προσθέστε το λάδι καρύδας και χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο αυγού και χτυπήστε καλά Ρίξτε στο μείγμα τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι πάνω από το μείγμα μάτσα και στη συνέχεια χτυπήστε με το σύρμα για να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στα ταψιά αφήνοντας 2 εκατοστά μεταξύ των μπισκότων.
- Ψήστε, ένα ταψί τη φορά, για 8 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να φουσκώσουν και οι άκρες να σταθεροποιηθούν ελαφρά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό. Αφήστε το νερό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μειώνοντας τη φωτιά όσο χρειάζεται για να διατηρήσετε έναν ήπιο βρασμό. Σε ένα μεσαίο πυρίμαχο μπολ, συνδυάστε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και το λάδι καρύδας. Τοποθετήστε το πάνω από την κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σοκολάτα να γίνει λεία.