Το αγόρι που είναι αλλεργικό στο… φως του ήλιου μπορεί πλέον να βγει από τη σκιά μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο οκτάχρονος Τζέιμς Κρίγκ πάσχει από μία σοβαρή δερματική ασθένεια που τον αναγκάζει να χρησιμοποιεί κρέμα στο πρόσωπό του και να καλύπτει κάθε σπιθαμή του σώματός του με ρούχα, αλλιώς το φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει μία επώδυνη αντίδραση, ακόμα κι αν είναι μέσα στο σπίτι!

Τώρα μπορεί τουλάχιστον να χαλαρώνει μέσα στο σπίτι του, αφού τοποθετήθηκαν παράθυρα με ειδικά φίλτρα.

Ο Τζέιμς ήταν δύο χρονών όταν οι γονείς του, η 30χρονη Κλαιρ και ο 32χρονος Ντάνιελ παρατήρησαν πως τα χέρια του είχαν πρηστεί άσχημα έπειτα από παιχνίδι στον κήπο, μία ηλιόλουστη μέρα. Τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο και οι γιατροί τους είπαν πως είναι αλλεργικός στο γρασίδι.

Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή αλλά τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και είχε συχνά πρήξιμο στο πρόσωπο και τα χέρια του.

Τελικά ο Τζέιμς διαγνώστηκε με ερυθροποιητική πρωτοπορφυρία, όταν ήταν τεσσάρων. Πρόκειται για μία σπάνια ασθένεια που καταγράφεται σε έναν στους 300. 000 ανθρώπους.

Ο Τζέιμς πρέπει να βάζει μία ειδική κρέμα και να παίρνει ταμπλέτες Βήτα-καροτίνης για να προστατεύει το δέρμα του.

«Δεν μπορώ να βλέπω τον Τζέιμς να υποφέρει. Έχει συνηθίσει να βάζει την αλοιφή και το καπέλο του όταν βγαίνει έξω αλλά μερικές φορές στεναχωριέται», λέει η μαμά του.

Τα ειδικά παράθυρα που απάλλαξαν τον Τζέιμς από την υποχρέωση να «κρύβεται» ακόμα και μες στο σπίτι του ήταν δωρεά.

Η μαμά του λέει πως το σπίτι είναι πια «φωτεινό κι ωραίο» και πως ο Τζέιμς δεν χρειάζεται πια να παίζει στη σκιά.