Μια γυναίκα από την Αργεντινή πλήρωσε πολλά χρήματα για ένα ειδυλλιακό «παραθαλάσσιο» δωμάτιο Airbnb στην Ιταλία, αλλά όταν αντίκρισε πού έκανε κράτηση έπαθε σοκ με το μέγεθος της απάτης. «Αισθάνομαι εξαπατημένη, παιδιά», έγραψε η Clarisa Murgia στη λεζάντα του βίντεο, το οποίο έχει περισσότερες από 3,1 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Μάλιστα, η γυναίκα πλήρωσε έξτρα χρήματα, αφού είδε φωτογραφίες με θέα στη θάλασσα στη διαδικτυακή διαφήμιση του bed and breakfast, όπως μεταδίδει η New Υork Post. Για το δωμάτιο -του οποίου την ακριβή τοποθεσία δεν αποκάλυψε- πλήρωσε πολλά χρήματα. Ωστόσο, όταν η δημιουργός περιεχομένου έκανε check in, ανακάλυψε ότι η θέα στον ωκεανό ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια… αφίσα.

Το βίντεο, με τίτλο «προσδοκία εναντίον πραγματικότητας», απεικονίζει τη «θέα θάλασσα» που θα ήθελε να είχε το δωμάτιο και τη…. σκληρή πραγματικότητα. Η εικόνα με το ειδυλιακό τοπίο ήταν μια μεγάλη αφίσα σε έναν τοίχο απέναντι από το δωμάτιο που είχε κλείσει.

Συγκεκριμένα, η κάμερα δείχνει ότι η… θάλασσα βρισκόταν όχι μπροστά της αλλά ήταν μια ωραία εικόνα σε ένα βρόμικο κτίριο απέναντι από το Airbnb που είχε κλείσει. «Κανείς δεν με έχει εξαπατήσει ποτέ ξανά έτσι, χαχαχα», είπε στο κλιπ.

@metrouk

This Airbnb in Italy promised a sea view and well… …it wasn’t exactly what this woman expected😅 What would you do if this happened to you? 🌊 #catfish #seaview #dissapointment #funnynews

♬ original sound – MetroUK – MetroUK

Οι σχολιαστές του TikTok διασκέδασαν με την απάτη της Murgia, με έναν να γράφει: «Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι ξεκαρδιστικό». «Το πίστεψα για μια στιγμή», ομολόγησε ένας άλλος. Μια τρίτη έγραψε ότι η διαφήμιση «δεν έλεγε ψέματα, καθώς είχε μια “θέα στον ωκεανό”» – απλώς όχι με τον τρόπο που ήθελε.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εξαπατάται με αυτόν τον τρόπο. Το περασμένο καλοκαίρι ένας αμερικανός καθηγητής, στις διακοπές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, πήγε στην τουαλέτα αφού έφτασε στο κατάλυμά του στο Airbnb, για να ανακαλύψει ότι η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο ήταν ένα και το αυτό…