Η τρανς κοινότητα στη Φλόριντα βρίσκεται σε αναταραχή μετά την εφαρμογή ενός νέου νόμου που πέρασε η τοπική κυβέρνηση του συντηρητικού Ρον ΝτεΣάντις που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να είναι υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Τους προηγούμενους μήνες, η Φλόριντα απέκτησε νόμους που είναι εχθρικοί προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε σημείο που άλλες πολιτείες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να προσέχουν στα ταξίδια τους στη συγκεκριμένη πολιτεία, εξαιτίας της πολιτικής μίσους. Το ίδιο ίσχυε και για τους μαύρους. Ο ΝτεΣάντις, άλλωστε, εξέφρασε απόψεις πως η σκλαβιά ήταν «θετική» για εκείνους.

«Δεν θα σταματήσω τη φυλομετάβαση για κάποιον μ…κα που πιστεύει ότι δεν πρέπει να υπάρχω», λέει ο Έιβερι Γουέιντ Κέλι, ένας τρανς άνδρας που αποφάσισε να φύγει από την πολιτεία εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου που περιορίζει τη συνταγογράφηση ορμονών σε όσα άτομα θέλουν να αλλάξουν φύλο. Κι αυτό σε μια πολιτεία που έχει περίπου 95.000 άτομα στην τρανς κοινότητά της – είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ.

@avery.wade.kelley

This is my personal experience. People are having different excuses not to have their horomones filled out, or people are just being extremely difficult and making us jump through loops like a fucking sick circus. Also, if they don’t give you back your prescription, raise hell and say “I will go to someone who will fill it. It is my property.” Don’t let them take it, don’t let them talk bullshit, and don’t give up. 🏳️‍⚧️ #fyp #trans

♬ original sound – Avery Wade

Τα εμπόδια

Μιλώντας στο TikTok ο Κέλι εξήγησε πως δεν μπορούσε καν να συνταγογραφήσει τις ορμόνες που έπρεπε να πάρει. «Μου έδιναν ένα σωρό διαφορετικές δικαιολογίες όπως: “η διεύθυνσή σας δεν είναι σωστή”, χωρίς να καλέσουν τον γιατρό μου και να το επιβεβαιώσουν», ανέφερε.

«Απλώς μου έλεγαν “όχι” επειδή ήξεραν για ποιο λόγο θέλω τις ορμόνες. Είδαν το νόμιμο όνομά μου. Είδαν το βιολογικό φύλο στην ταυτότητά μου. Ήξεραν ότι ήμουν τρανς άτομο. Δεν χρειάστηκε καν να πω τίποτα. Αλλά ένιωσα ότι δεν υπήρχε καν συμπόνια. Δεν υπήρχε το “ξέρω τι συμβαίνει στην πολιτεία αυτή τη στιγμή και βλέπω πόσο φοβισμένος είσαι, άσε με να σε βοηθήσω ως άνθρωπος προς άνθρωπο”», συνέχισε.

Θυμάται ότι η πολιτεία ήταν κάποτε «εξαιρετικά δεκτική» και «φιλική», αλλά λέει ότι αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Στη Φλόριντα του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, ο Κέλι δεν αισθάνεται πάντα ασφαλής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψε την ηλιόλουστη πολιτεία μαζί με τη σύντροφό του, για να χτίσει μια νέα ζωή στο πιο φιλικό προς τους τρανς Κολοράντο.

Η περίπτωση του Ντουέιν Γουέιντ

Το θέμα της ασφάλειας ήταν εκείνο που ανέφερε κι ο πρώην σούπερ σταρ του NBA, τρεις φορές πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ, Ντουέιν Γουέιντ. Ο Γουέιντ, θρύλος των Μαϊάμι Χιτ ζούσε στη Φλόριντα μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.

Όταν άρχισαν τα μέτρα κατά της τρανς και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να γίνονται εχθρικά. Τότε μετακόμισε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια.

Αυτό γιατί φοβόταν πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι άσχημο στην τρανς κόρη του Zaya.