Εδώ και λίγες ημέρες η καρδιά της Eurovision 2024 χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας. Η μέχρι πρότινος άγνωστη πόλη έχει στρέψει πάνω της όλους τους προβολείς της δημοσιότητας, καθώς φιλοξενεί τον 68ο διαγωνισμό της Eurovision.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, το Μάλμε ζούσε στη σκιά της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ, παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Σπάνια οι τουρίστες συμπεριλαμβάνουν το Μάλμε (ή Μάλμο) στην ταξιδιωτική τους λίστα, όμως, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα όμορφο μέρος, με τη δική του προσωπικότητα που μπορείτε ακόμα και να αποτελέσει αποκλειστικά το επόμενο ταξίδι σας. Άλλωστε, η πόλη που έγιναν τα γυρίσματα της σειράς The Bridge, έχει αρκετά πράγματα να δεις και να κάνεις σε αυτήν.

Έχει τα δικά της αξιοθέατα για να θαυμάσεις, όπως το Κάστρο και το Βασιλικό Πάρκο, το πάρκο Pildamm, αλλά και τον πύργο του Τέρνινγκ Τόρσο, ενώ θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα η παλιά πόλη. Το Μάλμε μπορείς να το εξερευνήσεις και με βάρκα, καθώς διασχίζεται από διάφορα κανάλια.

Και ναι εδώ, αν βρεθείτε το καλοκαίρι, μπορείτε να απολαύσετε και τις βουτιές σας. Το Μάλμε διαθέτει μία υπέροχη αμμώδη παραλία, την Ribersborg Strand που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και αποτελεί το απόλυτο hot-spot.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μάλμε Σουηδία
Μάλμε Σουηδία
Μάλμε Σουηδία
Μάλμε Σουηδία
Μάλμε Σουηδία
Μάλμε Σουηδία