Έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν ένα μήνα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λειψία βρήκαν τη «χρυσή τομή» και ο Γιόσκο Γκβάρντιολ θα πάρει μεταγραφή από τους «κόκκινους ταύρους» στους «πολίτες» για 90 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπάρχουν μπόνους στο deal.

Ο 21χρονος Κροάτης κεντρικός αμυντικός, ο οποίος τα είχε βρει με τους πρωταθλητές Ευρώπης εδώ και καιρό για 5ετές συμβόλαιο, πίεζε κι εκείνος από τη μεριά προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal. Το ίδιο έκανε και ο προπονητής του αγγλικού κλαμπ, Πεπ Γκουαρδιόλα που ήθελε πως και πως τον ποδοσφαιριστή υπό τις οδηγίες του. Ο Γκβάρντιολ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ταξιδέψει στην Αγγλία και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με γερμανικά και αγγλικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση της μεταγραφής αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει πως ο Γκβάρντιολ δεν προβλέπεται να είναι διαθέσιμος για τον τελικό του Community Shield (6/8) κόντρα στην Άρσεναλ στο «Γουέμπλεϊ», αλλά ναι για την πρεμιέρα της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League με αντίπαλο την Μπέρνλι (11/8).

Ο ακριβότερος αμυντικός στην ιστορία, αναλόγως με το… νόμισμα

Κάπως έτσι, ο Γκβάρντιολ θα γίνει ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά σε… ευρώ γιατί σε λίρες παραμένει ο Χάρι Μαγκουάιρ που πήγε από την Λέστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2019. Σε αγγλικές λίρες, ο Γκβάρντιολ θα στοιχίσει στη Μάντσεστερ Σίτι 77.6 εκατομμύρια. Ο Μαγκουάιρ είχε πάει για 80 εκατομμύρια, αλλά με την τότε ισοτιμία λίρας ευρώ το τελικό ποσό ήταν κοντά στα 87 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη μεταγραφή της Μάντσεστερ Σίτι αυτό το καλοκαίρι μετά από τον επίσης Κροάτη, τον μέσο Ματέο Κόβατσιτς που απέκτησε για 35 εκατ. ευρώ από την Τσέλσι. Η κάτοχος του treble μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα επιδιώξει να αποκτήσει κι έναν εξτρέμ για να καλύψει το κενό του Ριγιάντ Μαχρέζ που πήγε στη Σαουδική Αραβία. Εξετάζει τις περιπτώσεις των Μίκαελ Ολίσε (Κρίσταλ Πάλας) και Ζερεμί Ντοκού (Ρεν).