Η Ράκοβ, πρωταθλήτρια Πολωνίας, αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα τη Σλάβια Πράγας στην Αυστρία και αυτά που έγιναν δεν μπορούσε να τα φανταστεί κανείς, αφού η κόκκινη κάρτα που είδε ο Γιάννης Παπανικολάου στο 11ο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα, τελικά, να μη φύγει αυτός αλλά οι διαιτητές, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από παίκτες.

Συγκεκριμένα, στο 11ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Έλληνα παίκτη για χτύπημα εκτός φάσης. Αυτό θεώρησε ο ρέφερι ότι έγινε, με τον Παπανικολάου και τον προπονητή της Ράκοβ, Ντάβιντ Σβάργκα, να διαμαρτύρονται έντονα.

Διαμαρτυρίες που προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό του διαιτητή, ο οποίος έκανε νόημα στους δύο βοηθούς του για να αποχωρήσουν, όπως και έγινε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το φιλικό παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, αφού βρέθηκε η λύση… Ποια ήταν αυτή; Να αντικατασταθούν ο διαιτητής και οι βοηθοί του από… ποδοσφαιριστές.

Έτσι, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά με τον Παπανικολάου να παίζει κανονικά και τη Ράκοβ να χάνει τελικά με 2-1 από την ομάδα της Τσεχίας.